Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ώπαααααα προσγειώσου!

Βρίσκομαι σε δύο νέα ξεκινήματα, το ένα είναι η αρχή μιας εξεταστικής περιόδου στη σχολή μου και μάλιστα στον τελευταίο χρόνο φοίτησής μου, γεγονός που την κάνει καθοριστική και το άλλο είναι στην αρχή, την νέα αρχή μετά από έναν χωρισμό.
Πότε καταλαβαίνεις ότι χωρίζεις πραγματικά; Γιατί μετά από πολύχρονη σχέση ο χωρισμός είναι συνήθως μούφα-χωρισμός ή ανταλλαγή ρόλων. Ας χωρίσω για να διεκδικήσω και αυτό το κάτι παραπάνω που περιμένω απ αυτόν και μετά θα με χωρίσει εκείνος γιατί θα διεκδικήσει με τη σειρά του κάτι άλλο. Ο χωρισμός έχει έρθει εδώ και καιρό όταν η συμπεριφορά του άλλου έχει αλλάξει, όταν δε βρίσκει πια όμορφα λόγια να σου πει κι όταν σε βλέπει ως συνήθεια. Αλλά πόσο κοινά είναι όλα αυτα;
Πως βγαίνεις μετά από αυτή τη σχέση; Χαμένη, κυκλοθυμική αν είσαι τις πιο πολλές ώρες τις ημέρας στον κόσμο σου ακόμη περισσότερο, με αλλοιωμένο χαρακτήρα ενώ κάθε τι καινούργιο το βλέπεις με καχυποψία. Και σου δημιουργούνται οι εξής απορίες ή σκέψεις:
1. Πρέπει μετά από χρόνια να ξαναετοιμάζομαι για πρώτο ραντεβού λες και πάω στη γιορτή του σχολείου.
2. Με τις μπύρες που θα έχω πιει στο bar που θα έχουμε βγει ή όπου έχουμε βγει, θα κατουριέμαι συνέχεια, θα ντρέπομαι να πω "καρτουριέμαι πολύ" και έτσι θα νομίζει ότι είμαι αγχωμένη επειδή βγήκα μαζί του και θα το πάρει και πάνω του!
3. Θα έρθει η αμήχανη στιγμή που θα σου κάνει κοπλιμέντο και ενώ είχες συνηθίσει να λες "το ξέρω" ή να απαντάς με φιλάκι, θα πρέπει να πεις το τυπικό "ευχαριστώ".
4. Μέσα στο επόμενο μισάωρο θα έχεις σκεφτεί κι εσύ κάτι καλό για να πεις (να ανταποδώσεις ρε παιδί μου).'
5. Η πρώτη σκέψη που θα σου περάσει από το μυαλό θα είναι "τι θέλω και κάνω εγώ εδώ".
6. Στα επόμενα ραντεβού θα προσπαθήσεις να βγάλεις συμπέρασμα και για το ερωτικό. Επειδή οι πολύχρονες σχέσεις τα πάνε καλά και σε αυτόν τον τομέα μέχρι να βαρεθούν, που και πάλι το επίπεδο δεν έχει πέσει, θα αναρωτηθείς αν του σηκώνεται. Βαριέσαι έτσι κι αλλιώς να μπαίνεις σε άλλες διαδικασίες.
7. Αναρωτιέσαι επίσης τι θα γίνει αν τα φτιάξετε; Θα το καταλάβεις; Έχει καμιά πρώην να του τα πρήζει (βαρετή διαδικασία και ψυχοφθόρα να πρέπει να ξεκόψει από αυτήν) ;
8. Του αρέσει ο Woody Allen? --εντάξει αυτό διορθώνεται, εξάλλου παλιότερα ούτε εμένα μ άρεσε γιατί δεν είχα δει πολλές ταινίες του.
9. Θα μου στέλνει μήνυμα για καλημέρα ή νομίζει ότι με μία καληνύχτα την έβγαλε καθαρή;
Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις  είναι να μην βγεις πρώτο ραντεβού, γιατί αν ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει τα ψυχολογικά σου θα σου βγει ξυνό. Θα σε περάσει και αυτός ξυνή ενώ στην ουσία μπορεί να είσαι γ-α-μ-ά-τ-η.
Λένε επίσης πως όταν βγαίνεις από μία σχέση έχεις χρόνο να κάνεις πράγματα για σένα που δεν είχες το χρόνο να τα κάνεις πριν. Τι μας λες; Γι αυτό ενδέχεται να μη μπορείς να διαβάσεις, να φοβάσαι και την σκιά σου και να κοιμάσαι κάθε βράδυ μετα τις 4; Εντάξει όταν ξεπεραστεί αυτό το στάδιο, ναι, θα έχω άπλετο χρόνο για τον εαυτό μου. Δε θα ξέρω τι να τον κάνω.

2 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

κυρία αμέλια η τέλεια τα λέτε πολύ σωστά, αναμφιβόλως. εγώ φυσικά
1. θα ετοιμαζόμουν όσο ετοιμάζομαι και για τον φίλο μου
2. θα του έλεγα "έλα, το ξέρεις ότι οι γυναίκες έχουν μικρότερη κύστη"
3. τι το ξέρω μαρή ψωνάρα; χαχαχα
4. αν μου έρθει θα το πω, με το ζόρι δεν λέω τίποτα
5. ισχύει
6. μεγάλη κουβέντα αυτή
7. το κακό είναι ότι αυτά δεν κόβονται πάντα για να μη συζητήσω ότι όσο μεγαλώνει ο άντρας γίνεται και πιο διεκδικητικός σ' αυτά. δεν είναι σαν όταν τους παίρνεις μικρούς και με το λέγε λέγε τους κάνεις όπως τους θες.
8. πρέπει να του αρέσει.
9. αυτό είναι απαραίτητο;

Amelie είπε...

1.την πρώτη φορά ετοιμάζεσαι πάντα ξεχωριστά(γενικά, δε λέω για μένα)
2. χαχαχα!
9. εμ, όχι πάντα είναι η αλήθεια..!:)