Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τι και πως. Ή πώς;

- Πώς είσαι;
- Σκατά!
- Μη ρωτήσεις γιατί το σκηνικό είναι γνωστό. Πως είσαι όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει αυτό που του λες όταν δε θέλει να καταλάβει ότι έχει άδικο; Δε σου τη δίνει στα νεύρα; Θα ακούσεις τον μονόλογό μου γιατί κανείς άλλος δεν υπάρχει να τον ακούσει αυτή τη στιγμή και δε θέλω να πάρω τηλέφωνο. Αρκετά μας τα είπε και μας τα έκανε. Ξεπέρασε αυτομάτως χρόνια σχέσης. Όχι δεν πηδήχτηκε λέει με άλλη, όχι; Ποιος ξέρει; Ρε τελικά μήπως γι αυτό δε θελει να με ξαναδεί; Παίζει τώρα που το σκέφτομαι αλλά όχι πολύ ανώτερη σκέψη για να του ανήκει. 'Ενα πράγμα θα του δινα και θα έφευγα και σιγά άλλα πέντε - έξι φιλάκια δε θα τον βασάνιζα άλλο! Βασάνιζα; Κάποτε χαιρόταν, κάποτε άνοιγες την πόρτα και έμπαινε μέσα ολόκληρος ήλιος όταν έμπαινε, παρατηρούσε καθετί που φορούσε πάνω της και η ηλίθια νόμιζε πως καθετί ξεχωριστό θα του άρεσε μέχρι να γυρίσει μετά από χρόνια να της πει: "επιτέλους φόρεσε κάτι πιο kinky, κάτι φορέματα με λάστιχο που φοράνε οι άλλες κοπέλες τα έχεις δει; Μη φοράς τα κοντά μόνο με τους φίλους σου, μη φοράς γαλότσες είναι χοντροκομμένες α! και μην πάρεις ποτέ Ugg γιατί θα έχεις πόδια πολικής αρκούδας. Πάρε και κανένα σουτιέν καινούργιο γιατί όλο τα ίδια φοράς"!

Εκείνη σκέφτηκε: Δεν εκτιμά καθόλου το γούστο μου, όλες οι απόψεις μου για τη μόδα πάνε χαμένες... Δεν φτάνει που δεν μπορώ να φτάσω επαγγελματικά δεν γουστάρει ούτε αυτά που φοράω. Τα θεωρεί έντεχνες αηδίες (και προς θεού η κοπέλα φορούσε και έντεχνες αηδίες αλλά έβαζε και κάτι κολλητά ώρες ώρες που απορούσε και κείνη με τον εαυτό της- εντάξει λεφτά για σουτιέν δεν είχε άλλα, χαρτζιλίκι έπαιρνε που να τα βρει να χαλάει και σε σουτιέν. Άσε που δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα κάτι τόσο διαφορετικό. Τελοσπάντων.
Και μετάνιωσα που σε έβρισα αλλά μη νομίζεις να γι αυτό δε θα σε ξαναδώ επειδή μετάνιωσα. Ναι ρε μαλάκα καλό θα της κάνει της κοπέλας..! Αντι να ζητήσεις μια συγγνώμη, να καταλάβεις πόσο σκατά την έχεις πληγώσει συνεχίζεις να μιλάς σα να μιλάς σε ζώον.
Άργησε να του πάρει δώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πάντα όσα χρήματα θέλει. Σκέφτεται πως αν είχε εκμεταλλευτεί την εμφάνισή της θα είχε βγάλει χρήματα όμως μετά από τόσα χρόνια νιώθει ανήμπορη και μόνη. Νιώθει ότι περπατά σε τεντωμένο σκοινί και ότι κάποια στιγμή θα έρθει κάποιος να την κρατήσει. Τελικά του πήρε δώρο λίγες μέρες μετά και μάλιστα με νεκροκεφαλές που πολύ του άρεσαν πάντα (μπήγει τα κλάματα εδωπέρα). Για μια στιγμή σκέφτηκε πόσο γαμάτο θα ήταν να είναι αναίσθητη και να πάει να το αλλάξει και να πάρει κάτι killah μποτάκια μαύρα και μοχθηρά που είδε στο μαγαζί και με άλλα 5 ευρώ μια μπλούζα με νεκροκεφαλές. Τελικά η σκέψη αυτή πέρασε κι έφυγε. Αφού δεν ήθελε να την δεχτεί, θα το άφηνε έξω από την πόρτα του.
Στο φάκελο με τις φωτογραφίες του, έγραψε αρχικά "μου λείπεις" αλλά θυμήθηκε την φάση στο αμφιθέατρο που βγήκε έξω από την αίθουσα κλαίγοντας, μιλάμε έκλαιγε τόσο πολύ που αν είχε κομμούνια έξω απο την 440 παίζει και να μην της έλεγαν για το σχέδιο που ετοιμάζει το πασοκ ώστε να πνίξει για ακόμη μια φορά το δίκιο του φτωχού εργάτη. Ε μετά τον έγραψε και "σε μισώ", "μαλάκας", " δεν υπάρχεις πια", ".". Εγώ νομίζω πως το πιο πετυχημένο ήταν η ".".
Εκείνος είχα βάλει τελεία σε όλα. Εκείνος τώρα είχε βολευτεί. Απορία: τόσο καιρό είχε να γαμήσει, δεν ήθελε λίγο σεξ;
Απάντηση: Όχι, την τελευταία φορά εξάλλου δεν του έκανε και μεγάλη αίσθηση μαζί σου. Μπορεί να σε είχε πει και ξενέρωτη αν θυμάσαι καλά. Αλλά εντάξει μετά να το είχε διορθώσει λέγοντάς της ότι εννοούσε πως απλά θέλει να έχει ελευθερία "παρκαρίσματος"..!
Γ ο υ ά τ     δ ε     φ ά κ   ;
Για πρώτη φορά δεν υπέκυψε στα νιαουρίσματά της. Έκλαιγε κιόλας αλλά αυτός δεν πήρε χαμπάρι. Παιδί μου, είχε πει στους φίλους του ότι χώρισε δε μπορούσε τώρα να σε ξαναπαρουσιάζει και να λέει "Ε , να μωρέ τα ξαναβρήκαμε". Κι αυτοί οι μαλάκες οι φίλοι του δεν του λεγαν καμιά κουβέντα ποτέ, απορία το είχε η κοπέλα.
Τέρμα πια η φροντίδα. Τέρμα τα νεύρα που είχε φάει στη μάπα. Και το πιο γαμιστερό (έκφραση που δε μ αρέσει καθόλου αλλά όλο τη λένε και την ξαναλένε ε ας την πω κι εγώ) δεν είχε πάρει πάλι επιβεβαίωση ότι για μια γαμημένη φορά είχε δίκιο. Μα σε τίποτα όμως; Βγήκε μάλιστα αυτή που έφταιγε.
Να σου πω κάτι; Είσαι χαζή! Κάθεσαι πάλι και έχεις βάλει τα κλάματα.
Κρατάει αγκαλιά το φόρεμα που ήθελε να φορέσει μαζί του, να του το παίξει για μια βραδιά άγρια γκόμενα και μετά να κάνουν το σέξ που έκαναν παλιά, να τον σκεπάσει και να κοιμηθεί πλάι του, να ξυπνήσουντ ην επόμενη μέρα και να πάει εκείνος στη δουλειά, εκείνη να συνεχίσει να χουζουρεύει. Να ακούει στον ύπνο της το Romeo and Juliet. Τίποτα δεν της έφτανε. Ένιωθε ότι τα είχε όλα αλλά δεν είχε τίποτα.
Τελικά άκουγε Puressence- I suppose, θυμόταν πόσο γαμάτα είχε περάσει στη συναυλία (ήμουν κι εγώ εκεί) και κατάλαβε ότι είχε αποτύχει στη σχέση της. Δεν κατάφερε τίποτα τόσα χρόνια. Δεν κατάφερε να τουβάλει μυαλό, να καταλάβει πόσο την μείωνε και να δει πόσο τον αγαπούσε. Αν μπορούσε θα δινε και την ζωή της. Ποτέ δε θα τον ξεχνούσε. Κι αν πήγαινε με άλλη ποιος ξέρει τι θα περνούσε η επόμενη. Είχε πάθος αλλά ντρεπόταν. Δεν είχε ακούσει τίποτα καλό τελευταία. Ο ιππότης που θα ερχόταν να την πάρει και να την κλέψει είχε φύγει. Δεν είχε πια θάρρος. Ίσως να μην είχε και αγάπη.
Χάθηκε γαμώτο. Όχι δεν είσαι άλλη μια δήθεν γκόμενα που ανέχτηκε τα πάντα από ένα φασίστα γκόμενο. Όχι δεν είσαι η χαζή ξανθιά απλά και μόνο επειδή είσαι όμορφη. Όχι δεν είσαι εσύ το καρφί της οικογένειας, άλλοι λένε χειρότερα και δεν αγαπούν καν την οικογένειά τους, πώς μπορούν και αυτοαποκαλούνται αυτοί οι άνθρωποι συνειδητοποιημένοι; Όχι, δεν είσαι πουτανάκι απλά η ειλικρίνειά σου τους κάνει να το πιστεύουν. Είσαι ευαίσθητη ρε γαμώτο. Και το γάμησες πάλι το θέμα. Σταμάτα να κλαις λέμε. Δεν είναιε δώ κι ούτε πρόκειται να έρθει. Ούτε αν κάνεις ένα μήνα να τον πάρεις τηλέφωνο. Μη σου πω ότι τότε είναι που θα έχει βρει κι άλλη. Και θα το κάνουν. Και θα του αρέσει πολύ γιατί είχε καιρό να κάνει. Και θα κάθεται δίπλα του. Και ίσως της παίρνει και Mc nuggets με γλυκόξινη. Αλλά όχι ως τότε θα έχει λεφτά δικά του, θα την πηγαίνει αλλού. Και θα το ξανακάνουν και θα πάνε και διακοπές και θα της αρέσει. Θα ξυπνήσουν μια μέρα αγκαλιά στο κρεβάτι της.
Εσύ θα βλέπεις κάποια ταινία με κάποιον φίλο σου, θα αναρωτιέσαι τι κάνεις εδώ κι αν αυρός τρώει Mc nuggets. Θα γυρίσεις, θα ξενυχτήσεις, θα πας στην τουαλέτα και θα περάσουν απλά οι μέρες. Θα στην πέφτουν και θα στην ξαναπέφτουν κι εσύ θα λες "μας τα είπανε". Μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Βάλε τώρα και άκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: