Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σκύλα της λύσσας. Nope.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ώρα δε ζήλευε. Ήθελε να τον ακούσει. Ήξερε από πριν τι την περίμενε αλλά αυτό δεν την φόβιζε. Όταν άκουσε βέβαια αυτά τα οποία φανταζόταν, έβαζε στο μυαλό της εικόνες και δε μπορούσε να κοιμηθεί. Μπορεί να έφταιγε και το μισό κιλό lurpak που είχε καταβροχθίσει. Αλλά οκέι δεν ήταν φέρστ τάιμ ιν χερ λάιφ με την περίπτωση του βούτυρου, κάθε βράδυ έτρωγε τον άμπακο.
Στο σενάριο της μόνο ήχο δεν είχε. Είχε πολλές εικόνες, σχεδόν ζωντανές, τραγούδια από το facefood και τύψεις. Σα να έκλεβε κάτι που ανήκε σε άλλη. Έβαζε στο μυαλό της πράγματα που είχε ζήσει και η ίδια βέβαια. Καμιά φορά δε παθαίνεις κάτι και λες ας μη μου συμβεί ποτέ; Ε κάπως έτσι. 
Για όλες τις σχέσεις υπάρχει ημερομηνία λήξης. Είτε είναι από τρελό έρωτα είτε από συνήθεια. Μετά τα 2 χρόνια σχέσης κάθε ένα επιπλέον σου φαίνεται δεκαετία. Γεμίζεις από τον άλλο, αποκτάς τις συνήθειες του, ακούτε την ίδια μουσική και θυμάστε στιγμές, αποκτάτε κοινούς φίλους, συχνάζετε σε παρόμοια μέρη, μπορεί να γνωρίσεις και συγγενολόι (ή που θα με συμπαθήσουν ή που θα σε μισούν γιατί τους κλέβεις τον γιο ή την κόρη). Όταν οι σχέσεις λήγουν μένουν πίσω όλα αυτά. Και συνήθως μένει και κάποιος πίσω. Ή είχε βγει μπροστά και μετά το μετάνιωσε. Δε τα γράφω ωραία το ξέρω. Δεν είμαι συγκεντρωμένη. Μπορεί να "νιώθω" την κοπέλα της ιστορίας μου.
Αυτή λοιπόν, ενώ είχε περάσει τα βασανιστήρια του Κινέζου από την προηγούμενη σχέση της, γεμάτη ψυχολογικά και καμιά δεκαριά μαλάκες γκόμενους να της ζητάνε τα ρέστα επειδή όπως λένε την ερωτεύτηκαν (μπούλσιτ- αγάπες και λουλούδια ζωή παραμυθένια) κι αυτή δεν πρόλαβε να τους γνωρίσει και τους παράτησε, γνωρίζει κάποια στιγμή κάποιον που μπορεί να είχε φανταστεί στα εφηβικά της χρόνια. Αλλά ως γνωστόν μερικά κολλήματα δε φεύγουν ποτέ, είναι διαχρονικά. Και εκεί που πάει να κάνει το μεγάλο βήμα τσουπ! εμφανίζεται η άγια πρώην. Γιατί πάντα θα υπάρχει μια πρώην. Πρώην ηθοποιός; Πρώην χορεύτρια; Καλά το δεύτερο ψιλοαδιάφορο εώς πολύ αδιάφορο αλλά για φαντάσου ηθοποιό πρώην! Τραγικό! Και να την βλέπεις ξέρω γω να παίζει στο Νησί και να το βλέπει κι η γιαγιά σου, διπλό το κακό. Εντάξει μπορεί αυτή η πρώην να μην ενδιέφερε τόσο πολύ την Ο. γιατί δεν είχε να πάθει κανένα ντουβρουτζά σαν τους παραπάνω (βλέπε ηθοποιό), το αντίθετο θα έλεγα.  Στο μυαλό της όμως γύριζαν εικόνες, παρακάλια και μόνιμες συζητήσεις. Ενδεικτικά:
- Επ! Τι κάνεις; Πάλι σε πετυχαίνω!
- Καλά είμαι :) εσύ;
- Καλά είμαι. Καλύτερα θα ήμουν αν σε έβλεπα. Καλά έβλεπα τώρα κάτι φωτογραφίες από την εκδρομή μας στο Τζιμπουντί και είχα συγκινηθεί. Θυμάσαι τότε που ..; 

Και μπλα μπλα μπλου μπορεί να θυμόταν και τίποτα ερωτικό.
Δεν είναι ότι η Ο. είχε ξενερώσει. Δεν είναι ότι δεν ήθελε. Απλά είχε τα δικά της. Κανένας δε μπορούσε να την καταλάβει. Ίσως ένα άτομο, άντε δύο. Δεν ήθελε όμως στο μυαλό της σενάρια. Είχε καισ ενάρια για την εξεταστική της. Και της έφταναν και της περίσσευαν. Προσπάθησε λοιπόν να κάνει φορμάτ στο μυαλό της αφού δε μπορούσε να κάνει στον υπολογιστή της. Και η διαδικασία είχε ξεκινήσει, έμενε μόνο να δει τι ψυχολογικά θα της άφηνε πάλι όλο αυτό. Όχι, δεν έφταιγε εκείνος. Θα μου πεις, όταν κάποιος μετά από ένα χρόνο δίνει θάρρος σε κάποια απαντώντας δε θεωρείται ενδιαφέρον;
Αγάπη. Μάλλον αυτή ήταν η μαγική λέξη.
Αν όμως ήξερε ο φανταστικός κάποιος ότι το βήμα που έκανε η Ο. μετά την διαλυμένη σχέση που είχε και την άθλια άποψη για τους άντρες ήταν ιστορικό, δε ξέρουμε αν θα είχε αντιδράσει το ίδιο. Ή μπορεί και να είχε αντιδράσει. Αφου αγαπούσε. Και καλά έκανε.
Το λούρπακ είχε αρχίσει να χωνεύεται. Η φαντασία σταμάτησε να δουλεύει. Πήρε το μαξιλάρι της αγκαλιά. Και θεώρησε ότι τα μαγικά Mc nuggets, οι βολτούλες, το θόλωμα στα τζάμια, η μεθυσμένη γνωριμία, η συνάντηση σε ένα δωμάτιο τόσο άφτιαχτο και τόσο ζεστό ήταν μια ευχάριστη βόλτα:) Δε σκόπευε να αποκτήσει άλλα ψυχολογικά. Ίσως ψαχούλευε κι εκείνη τα παλιά της "ρούχα".
Κατέβηκε από τη μηχανή του. Να, σαν κι αυτή που την ταξίδευε το αγόρι της Amelie! Χαμογέλασε. Χαμογέλασε γιατί άκουσε την αλήθεια αλλά συναισθηματικά και σα χαρακτήρας δεν είχε καμία δύναμη για το παραμικρό. Ήταν ήδη υποψιασμένη εξάλλου χάρη στα δικά της ψάξε-βρες-την-πάτησες.
Δικό (ς) σου. Καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: