Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

5.861.908 βότσαλα κύλησαν και έκαναν σπλάτς


Μια στιγμή είναι αρκετή για να χαλάσει την εμπιστοσύνη χρόνων σε έναν άνθρωπο. Κρεμόμουν από μια κλωστή κι εσύ συνεχώς την έκαιγες μέχρι να πέσω. Η τρισφύρια ζωή μας δεν αντεχόταν με τίποτα. Σου άρεσε να μου χαλάς την διάθεση αφου πρώτα έπαιρνες ό,τι πιο σημαντικό είχα, την αθωότητά μου, τα παιχνίδια μου, τις μωρουδίστικες κινήσεις που δεν είχα ακόμη αποβάλλει και φρόντισα να το κάνω μαζί σου. Άραγε έκανα σωστά; Τώρα είμαι έρμαιο των εμπειριών που έχουν σκοτεινιάσει κάθε είδους συναίσθημα για άλλη ψυχή. Οι ψυχές πηγαινοέρχονται και σπάνια ξεχωρίζω τις καλές απο τις κακές, τις μαύρες από τις κόκκινες ή τις άσπρες. Δυσδιάκριτες οι προθέσεις τους. Έριχνες πάντα λίγη ψευτιά στην αλήθεια. Ήξερες να το κάνεις καλά. Τελικά και τι δεν ήξερες; Μήπως αυτό που σου έλειπε ήταν η αγάπη, να μάθεις να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Κι όμως κάθε μέρα που μιλούσαμε μου έλεγες σ'αγαπώ. Ακόμα κι όταν ήσουν σε βραχονησίδες κι εκεί ήταν τα δύσκολα μου έλεγες σ'αγαπώ τόσες φορές όσες δεν σου έχω πει συνολικά εγώ. Ανατρίχιαζα τόσο πολύ στα αγγίγματα, τα μάτια μου δάκρυζαν σε κάθε πιθανή συνάντηση μέχρι που τελικά έπεσε το βάζο και έσπασε. Ήταν στο χείλος μήνες τώρα, μόνο εγώ το έβλεπα; Η σάρκα σου πια δεν έψαχνε τη δική μου. Δε ξέρω αν έβρισκες χαρά στην αυτοικανοποίηση, δε γνωρίζω ούτε αν έμπαινες στα κρεβάτια άλλων. Το μοναδικό πράγμα που ξέρω είναι ότι είχες μέρες να με δεις και δεν ζητούσες. Κι εγώ έμαθα σ'αυτό. Κρατούσα το βάζο με νύχια και με δόντια. Έβαζα το δάχτυλό μου μέσα στην τρύπα και το άφηνα να στριφογυρνά σε ρυθμούς βιαστικούς. Δοκίμαζα τις αντοχές του όσο εσύ έπαιζες με την δική μου. Η δική μου ήταν μία. Δεν είχε μέση, αρχή και τέλος. Σε ζητούσε απεγνωσμένα κι εσύ την έδιωχνες. Όλα πόσο λίγα; Πόσο λίγα όταν έσπασε το ρημάδι το βάζο; Ήθελες να διαγράψεις ημερολόγια, αναμνήσεις, ραγίσματα και ξαφνικά είχες διαγράψει την μισή σου ζωή γιατί η άλλη μισή ήταν παιδικά βιώματα. Ούρλιαζες στο ουλαλούμ της παράδοξης ζωής σου. Έβλεπες κομμάτια σου να σπάνε. Τσιγάρα να κλέβουν πολύτιμο χρόνο από την ζωή σου. Και μετά κάθε ένας ήταν τόσο μαλάκας. Πως πήγα στον μαλάκα; Είναι σαν τα δωράκια που κρύβονται σε εκπλήξεις σοκολατούχων αυγών. Ανοίγεις και λες : να ένας μαλάκας και μετά αναρωτιέσαι: φάε έναν μαλάκα; Εκεί έρχεται η επιλογή. Μπορείς να τον φας ή να σε φάει.
Έκλεισες την μπαλκονόπορτα. Ο γάντζος που είχες κρεμάσει αναποδογύρισε, σ'άρπαξε από τα μαλλιά, έγδαρε όλες τις ταινίες που είχες συγκεντρώσει κάτω από το κρεβάτι και σχημάτισε μια τρύπα στο παρκέ. Η τρύπα που μου άφησες. Θα κλείσει μόνο όταν διώξεις τον εγωισμό σου. Πλέον δεν είναι θέμα έρωτα, αυτό το σκότωσες. Είναι θέμα του άκρατου εγωισμού σου.
Κι όλο λέω πως θα ξυπνήσω σε μια αιώρα πάνω και θα με φυσάει το αεράκι της Λίνδου με τα σφυρήγματα που κάνει όπως περνάει ανάμεσα από τα μικρά της κάστρα...Κι όλο λέω πως θα είναι πρωί, θα καούν τα πόδια μου από τα βότσαλα, θα στεγνώσουν τα χείλη μου από τα πολλά της συνεύρεσής μας, θα διψάει η επιδερμίδα μου κι από ψηλά θα πέσω στο νερό. Αχ και να μη μ'έβγαζες ποτέ...
*photo from we heart it

22 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Τι σημαίνει τρισφύρια;

Για κανένα πούστη Amelie, πάνω από όλα να είμαστε εμείς καλά, μην καταναλώνεσαι, δεν αξίζει.

kovo voltes... είπε...

Κάτι λέγαμε στο πέρασμα σου απο το "νησί" μου. Ψυχή και βλέμμα. Ε? Σπάνια μικρή μου. Σπάνια τα βρίσκεις καθάρια. Αλλά είναι κάπου εκεί, μη μασάς. Φιλτράρεις τα "αχ και να μην...", τα "αχ" απο όσα ζεις και πας παρακάτω να τα λυτρώσεις. Υπάρχει άλλος δρόμος καλύτερος? ;)

Amelie είπε...

ελφάκι, είναι μια λέξη που είδα σε έναν τοίχο στη Φιλοσοφική και προσπαθούσα κι εγώ να την ερμηνεύσω. Έψαξα και βρήκα κάτι για κατάγματα. Εγώ, τουλάχιστον, εννοώ την ζωή που έχει πληγεί από κατάγματα, τα κομμάτια της που έχουν σπάσει και προσπαθούν να ενωθούν. Για κανέναν :)

κόβω βόλτες, είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων να είναι καθάρια. Καμιά φορά το βλέμμα θαυμάζει και ξεχνά ό,τι και ότι θαυμάζει. Η ψυχή του άλλου είναι γεμάτη χαρακιές αν την ανοίξεις. Φιλτράρεις, ναι. Μακάρι το απόσταγμα να στρέφεται ενάντια στις άσχημες εμπειρίες μας και να μας κάνει πιο δυνατούς. Καλώς σε βρήκα.

the elf at bay είπε...

Θενκς για την εξήγηση!

Ανώνυμος είπε...

stασου ορθια στα ποδια σου και μην αφησεις κανεναν να σε τσαλαπατησει

Amelie είπε...

κόκκινο φουστανάκι, καμιά φορά είναι τόσο όμορφο να αφήνεσαι. Είτε στα όνειρα είτε στην πραγματικότητα. Συνήθως τέτοια κείμενα εμπνέονται από κάτι μικρό για να δώσουν εικόνες ή κατι μεγαλύτερο. Φιλιά!

Nana είπε...

Tώρα εγώ διαβάζοντας τον τίτλο, γιατί μου κόλλησε ότι είναι κάποιος αριθμός τηλεφώνου (πρωτεύουσας προφανώς) θα σε γελάσω..!

Amelie είπε...

Χαχα, Νανά, ελπίζω να διάβασες ολόκληρη την ανάρτηση και να έδωσες τελικά άλλο νόημα στον αριθμό. Σκέφτεσαι λ.χ να ήταν 5.861.908 βότσαλα που (να) έχουν πέσει στην παραλία καθώς κλείνεις τα μάτια και το διαβάζεις;

Nana είπε...

Ακριβώς επειδή διάβασα την ανάρτηση, ο αριθμός μου παραφάνηκε ορισμένος σε σχέση με το πνεύμα..
Όπως και να χει θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...

Και πάλι καλημέρα σας !

Amelie είπε...

Βρε Νανά, κάθε αριθμός ορίζεται. Ακόμα και το 6 ή το 5.000 είναι ορισμένο. Μ'αρέσει να δίνω ψυχή στους αριθμούς. Αν έχεις δει την Amelie, θα καταλάβεις πιο εύκολα πιστεύω τι εννοώ ;)

the elf at bay είπε...

Πάντως η ταινία δεν μου άρεσε καθόλου. Σόρρυ!

Amelie είπε...

ελφάκι, μην ζητάς "σόρρυ", ό,τι αρέσει στον καθένα. Η ταινία έτσι κι αλλιώς έχει αρκετούς οπαδούς, δεν χρειάζεται ακόμη έναν ;)

rouli είπε...

grafeis polu omorfa re...
san na kanw kouventa me filh niwthw otan mpainw sto blog sou :)
ki afto den to vriskeis efkola!
loipon ta roz mpotakia mou pou sou aresan...den einai martens ta phra persi apo to h&m mono 29.90 k para polu eixa xarei!fetos den ksanaferan kati paromoio:(
parola afta exw dei se magazia me papoutsia polu kales apomimhseis martens me xrwmata (mia marka road,vgazei k mpotakia oreivasias typou!) se kalh timh(59 euro!)
se kathe periptwsh k se magazia me stratiwtika eidh isws evriskes paromoia arvylakia!
na kaneis erevna agoras prin katalhkseis!
afta...:)

Amelie είπε...

rouli, χαίρομαι πάρα πολύ γι'αυτό, καμιά φορά αναρωτιέμαι κι εγώ αν νιώθουν κι άλλοι κάτι όταν τα διαβάζουν, αν τα διαβάζουν. Να μπαίνεις συχνά λοιπόν, θα αφήνω την πόρτα ανοιχτή:)
Όσο για τα μποτάκια, σ'ευχαριστώ πολύ! Συγγνώμη αν σου ήρθαν πολλά σχόλια μαζεμένα, είχα πάθει πλάκα όταν τα είδα και είχε κολλήσει και το λαπιτόπι μου. Χμ, δε λέει να σκάσω πολλά για martins άρα, θα το ψάξω σε αυτά που μου είπες. Θενκ γιου <3

the elf at bay είπε...

Βρε Amelie, πολλά τα βότσαλα, τα μέτρησα κι εγώ....

Amelie είπε...

ελφάκι, εσύ ρίξε λιγότερα ;)

La Romantique είπε...

Αμέλεια είσαι τέλεια και αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει είναι δικό του πρόβλημα!

La Romantique είπε...

*Αμέλια :P

vs είπε...

adeee...pote girnas?

Amelie είπε...

La romantique μου, μα ναι κι εγώ έτσι λέω...χαχα! Καλή σου μέρα :)

Vlad the Impaler είπε...

εδω ενα βοτσαλο κανει σπλατς και τρεχουμε ολοι να κρυφτουμε, αν ερθουν ομως και αλλα 5.861.907.. φαντασου μονο τον εκωφαντκο ηχο. μακρια απο βοτσαλα, ειδικα οταν βλεπεις οτι δεν αξιζουν.

Amelie είπε...

Έχετε εμμονή όλοι με τον αριθμό :p να σαι καλά για την ακρίβεια σου! χεχε. Και καλώς πέρασες ή ήρθες vlad the impaler. :)