Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αν τα αντικείμενα είχαν ψυχή...

το ρολόι μου θα πήγαινε συνεχώς πίσω, οι νεράϊδές μου θα εβγαζαν φτερά κάθε βράδυ αφου κοιμόμουν και θα ταξίδευαν σε χώρες μαγικές, το μπουκαλάκι με το νερό θα γέμιζε νερό από την πιο δροσερή πηγή και θα επέστρεφε στο γραφείο μου, τα ρούχα μου θα πήγαιναν σε φτωχά παιδάκια και θα επέστρεφαν στην ντουλάπα όταν τα ξαναχρειαζόμουν, το μπουκάλι με το γάλα στο ψυγείο θα ήταν πάντα γεμάτο, τα αρκουδάκια θα έφευγαν απο το κρεβάτι και θα πήγαιναν την βόλτα τους, τα βιβλία θα συζητούσαν μεταξύ τους θέματα σοβαρά, ιστορικά ή κινηματογραφικά, τα κοσμήματα μου θα φοριούνταν σε κούκλες γιατί θα είχαν βαρεθεί τόσο καιρό στα κουτάκια τους, το κινητό μου θα αναπαρήγαγε κλήσεις και μηνύματα αυτού που θα ήθελε.
Αν αυτός που θέλουμε έχει ψυχή θα ερχόταν να μας αγκαλιάσει. Η ψυχή του θα μας γέμιζε παντού και πάντα με μηνύματα και αγκαλιές. Ο χρόνος θα κυλούσε σύμφωνα με τον δικό μας. Η ειλικρίνεια θα ήταν το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας. Αν είχε ψυχή, θα είχε και "ψυχή" να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Να γεμίσει τον κόσμο σου με όμορφα λόγια και όχι με ξερά λόγια. Η καληνύχτα του θα ήταν στολισμένη με όμορφες κουβέντες.
Αν έχεις κι εσύ έναν μικρό πρίγκιπα στο δωμάτιό σου, μην περιμένεις ποτέ να ζωντανέψει.
Οι πρίγκιπες δεν φτιάχτηκαν για την εποχή μας. Και άσε να λένε ότι φταίνε οι γυναίκες. Οι πρίγκιπες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Τώρα ο πρίγκιπας έχει αμάξι όχι άλογο. Και το σκέφτεται πολύ περισσότερο, να σου πω την αλήθεια, να το πάρει απ'ότι αν είχε άλογο.

5 σχόλια:

panos srpk είπε...

Έχω την εντύπωση ότι μιλάς για κάτι προσωπικό...
Πρίγκηπες και πριγκήπισσες φυσικά και δεν υπάρχουν πλέον αλλά τουλάχιστον ονειρευόμαστε, όπως και στα παραμύθια... Και αυτοί που ονειρεύονται, στο τέλος ζουν το όνειρο. Πες με γραφικό αλλά αυτό θέλω να πιστεύω.

Amelie είπε...

Αυτοί που ονειρεύονται, στο τέλος ζουν το όνειρο. Δε ξέρω μόνο αν το ζουν με το ίδιο πρόσωπο και στις ίδιες καταστάσεις. Θα ήταν κρίμα έτσι κι αλλιώς να ονειρεύονται αλλά στο τέλος να μην ζουν τίποτα από αυτά που ονειρεύτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

εννοειται πτι δεν υπαρχουν
κι οταν το καταλαβεις
πλεον εχεις γκρεμιστει....

La Romantique είπε...

Πάντως αυτός ο Disney μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά :p
Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν. Όχι πάνω σε άσπρα άλογα, αλλά υπάρχουν.
Και κάποιοι λίγοι τους βρίσκουν. :)

Amelie είπε...

Χαχαχαχαχα λες; Τα πολλά χαχα είναι ότι όντως γελάω πολύ αυτή την στιγμή. Ναι, έχεις δίκιο υπάρχουν, μην είμαι κι αχάριστη. Απλά βρίσκονται σε μια λεπτή ισορροπία τα χαρακτηριστικά που τους καθιστούν πρίγκιπες.