Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η προδοσία


δεν είναι ούτε το ότι συναναστράφηκες κάποια άλλη

ούτε το ότι θέλησες κάποια άλλη.

Προδοσία είναι να ενώνεις το σώμα σου με κάποιο άλλο σώμα ενώ δηλώνεις πως αγαπάς και έχεις πόθο για κάποιο άλλο.
Τελικά η κουλτούρα θες, η τέχνη θες, η καλλιέργεια και το ψώνιο οδηγούν τον άνθρωπο σε αυτό ακριβώς που τον κυνηγάει. Στον φτηνό έρωτα και εύκολα εξαγοράσιμο. Γιατί όλα τελικά εξαγοράζονται, ακόμη κι αυτό.
Γύρισε πίσω τις κινηματογραφικές σελίδες. Αν διαγράψεις κι αυτές τότε το σύνολο των εμπειριών σου θα μειωθεί σημαντικά γιατί κάλυπταν έντονα το κενό που είχες αφήσει "μήπως και". Δυστυχώς η διαγραφή δεν έχει επιλογές. Διαγράφει ριζικά. Ξεκινώντας ακόμη και από ένα απλό πλαστικό βραχιόλι.
Κι όταν κοιτάς, μάθε, εσύ που έγινες η γυναίκα της βραδιάς, να κοιτάς με πιο αξιοπρεπές ύφος. Τουλάχιστον θα κερδίσεις για μια νύχτα την αξιοπρέπεια σου. Εφόσον ποτέ δε μπόρεσες να την κρύψεις. Άραγε έχεις λοιπόν ταλέντο; Γιατί την πόρνη την έπαιζες τέλεια. Είναι η σύγχυση των ρόλων μάλλον. Και το ταλέντο που έψαχνα να βρω. Και τελικά το βρήκα. Ανακάλυψα σε τι έγκειται.
Δεν είναι όλοι ίδιοι, έτσι θέλουμε να νομίζουμε. Όμως δύσκολα θα αρνηθώ πλέον στερεοτυπικές φάσεις.
Θα είναι η αρχή για να εκτιμάμε αυτούς που δεν μπορούν αλλά κάνουν προσπάθεια για να τα καταφέρουν. Και κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι γράφω. Θα ξέρω όμως εγώ... πως η χειρότερη προδοσία είναι να σε φέρνουν αντιμέτωπο με το άτομο με το οποίο σε πρόδωσαν. Δίχως να σε έχουν ρωτήσει αν ήθελες να το φας στη μάπα έστω και για 90 γαμημένα λεπτά.

6 σχόλια:

rouli είπε...

plaka kaneis...afto akougetai epieikws anypoforo k ......den vriskw twra allh leksh...

to kalokairi einai (mallon ) ksana edw...h zwh mikrh giati na spatalas etsi askopa 90 polytima lepta tou xronou sou??

(ekanes leopard nyxia xeria podia k sena k stis files sou:))

xaroumenh kyriakh!

Flonsavardu είπε...

προδοσία είναι ένα άτομο που έχει δηλώσει πως σε αγαπάει, να αγαπήσει και να ερωτευτεί κάποια άλλη. το έχει πει άλλωστε και η κική δημουλά.

και είναι η χειρότερη προδοσία γιατί είναι ΜΗ αναστρέψιμο.

την ασημαντότητα του "να ενώνει κάποιος το κορμί του με κάποιον άλλον" θα έπρεπε να την είχες καταλάβει ήδη. δυστυχώς υπάρχουν φορές στη ζωή μας που δεν σημαίνει τίποτα, ακόμα και αν δεν προδίδουμε κανέναν, παρά μόνο τον ίδιο μας τον εαυτό- όταν δεν διαθέτουμε το κορμί μας εκεί που θα τελεστεί η μέγιστη συμβατότητα.

http://www.youtube.com/watch?v=HYm37asnL_E

Amelie είπε...

@rouli, δεν είναι; Επηρεασμένη από κάτι διαβάσματα και μια ωραία ταινία που θα ανεβάσω σύντομα που βγήκαν σκέψεις για την προδοσία. Τα νύχια τα έκανα...καταπληκτικά :) :) Φιλιά πολλά! Χαίρομαι που περνάς συχνά!

ψιτούρι, ναι το θυμάμαι αυτό το καταπληκτικό βίντεο και ήθελα να το βάλω επίσης αλλά δεν ήθελα να στο αντιγράψω :p Ναι, όταν κι οι δύο είναι ερωτευμένοι ίσως να είναι ασήμαντο αλλά ποιος μπορεί να σου αρνηθεί να σε πονάει και να το βιώνεις τόσο άσχημα ώστε να μη θες να βρεθείς και να ξανακοιμηθείς ξανά με αυτό το άτομο; Κανένας, πιστεύω. Είναι εκείνη η λεπτή στιγμή που ή θα νιώσεις αηδία ή θα το κάνεις παραπέρα, αναλόγα και με το πως θα σου σερβιριστεί.

La Romantique είπε...

Ouch :/
Εγώ πάλι πιστεύω πως το χειρότερο απ'όλα είναι να προδίδουμε τον εαυτό μας. Άρα εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Άλλος το έχει... :)

Amelie είπε...

La romantique, σε χάσαμε :) Έχεις δίκιο, τουλάχιστον ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

The NightWalker είπε...

Είναι τόσο... απαίσιο?! δεν ξέρω! δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις για να το χαρακτηρίσω! και δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις! μην ξεχάσεις! απλά προσπέρασε! είναι κάτι και αυτό! Φιλιά! καληνύχτα γλυκιά μου! :)