Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

Ναι, το ξέρω. Θα γίνω πολύ γραφική αν μπλογκοαναλύσω αυτό το θέμα. Αφήστε που μπορεί να μην είμαι και η κατάλληλη αλλά πραγματικά η απόρία μου δημιουργήθηκε σήμερις μετά από 21 ολόκληρα χρόνια ζωής. Και τι ζωής! Συγκλονιστικής και γεμάτης εμπειρίες. Εδώ είναι και η αρχή του τέλους. Στις εμπειρίες γιατί η γυναίκα όπως και ο άντρας χρειάζονται καταρχάς εμπειρίες και καταρχήν έναν σύντροφο. Δύσκολο να τα συνδυάσεις ε; Ε, ναι εκτός κι αν έχεις δίπλα σου τον Μ. Άνετο (καλέ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, θες να μου κάτσεις κι ύστερα να κάτσεις και μαζί μου; Να σαι καλά, κάτσε εδώ και δούλ-ευε).
Αρχικά, υπάρχουν πολλά είδη γυναικών οπότε γιατί να σας ζαλίζω λες και γράφω έκθεση στο Λύκειο (ελεύθερου πάντα θέματος, για να μη λέτε ότι δεν έβγαλα εγώ λύκειο και δε ξέρω τι εκθέσεις γράφαμε); Ξεκινώ, όπως πάντα, από την γιαγιά μου παραδοσιακών αρχών σε τέτοια θέματα αν και γενικά προχώ..! Οι γυναίκες λέει θέλουν και την αντρίλα τους. Οι γυναίκες θέλουν ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζονται σαν γυναίκες, και πραγματικά απολαμβάνουν κάποια μικρά δείγματα ιπποτισμού, που και που. Έτσι δεν είναι κιουρία μου όταν δεν βγάζεις καν πορτοφόλι για να πληρώσεις έναν ρημαδοκαφέ, όταν νομίζεις ότι ο άλλος είναι τσιγκούνης αν δε σε κεράσει το σινεμά σου μια φορά ενώ είναι φοιτητής το παιδί; Αααάσε, σου λέω εγώ. Εντάξει, αν μένει στο Ψυχικό ή στην Κηφισιά, αν έχει πλούσιους γονείς, μαζί σου κι εγώ, να του τα φας. Αλλά, βολιδοσκόπησε πρώτα την κατάσταση.
Σήμερα, είμαστε δυνατές, ανεξάρτητες και μάντεψε τι... ευαίσθητες. Όχι, δεν είμαστε. Μπορώ να πω, ναι, γενικευτικά, ότι δεν είμαστε καθόλου ευαίσθητες. Αν ζούσε η Gloria Steinem θα ήταν σίγουρα περήφανη για την πάρτη μας αλλά μόνο γι'αυτό. Έχουμε γίνει οι "κυνηγίνες".
Οι γυναίκες θέλουν τους άντρες να είναι ΑΝΤΡΕΣ, να αισθάνονται ασφάλεια όταν βρίσκονται πλάι τους και να νιώθουν ότι μπορούν να τις προστατεύσουν. Γι' αυτό και το «καλό παιδί» είναι σχετικό. Στην πραγματικότητα, μία γυναίκα δεν ξέρει τι θέλει πραγματικά. Από τη μία θέλει τον άντρα ήρεμο αλλά και άγριο, καλό αλλά και κακό, άντρα καρδιοκατακτητή αλλά και πιστό σκυλί.
Βάσει της εξελικτικής θεωρίας, οι γυναίκες  ψάχνουν ένα ισχυρό αρσενικό (σήμερα, τράπεζα που να μην πτωχεύει) προκειμένου να τεκνοποιήσουν και να εξασφαλιστεί η επιβίωση του μωρού (πως να ζήσει το μωρό χωρίς τις ρίγες του;). Όλα τα άλλα είναι τεχνητά και αποτέλεσμα της φιοριτούρας του πολιτισμού μας. Η βάση όμως είναι αυτή.
Όπως είπε κι ο Φρόυντ (έχω ξεχάσει πως βάζουμε διαλυτικά):  «Το μεγάλο ερώτημα που δεν έχει ποτέ απαντηθεί και δεν μπορώ να λύσω, παρά την 30χρονη έρευνά μου στη γυναικεία ψυχή, είναι: Τι επιθυμεί μια γυναίκα;».
Εγώ, δεν είμαι τόσο πελίπλοκη.
Αυτό που θέλω είναι το Πάσχα να μου φέρει μια λαμπάδα απλή, χωρίς πολλά πολλά πραγματάκια πάνω. Είτε έχω παχύνει είτε όχι, να μου φέρει σοκολατένιο αυγό που να έχει μέσα δωράκι έκπληξη. Να με πάρει μια μέρα να ανοίξουμε τα παράθυρα και να βάλουμε δυνατά την μουσική, ναι σαν κάγκουρες μόνο που εμείς θα ακούμε http://www.youtube.com/watch?v=yrWR7CNBNR8 . Να κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά κι ας μην έχουμε πολλά λεφτά να αογράσουμε τίποτα. Να πάρω το περιοδικό μου, να κάτσουμε να πιούμε έναν καφέ με ωραία θέα, να με χαιδεύει καθώς διαβάζω το περιοδικό ή πίνω τον καφέ μου. Να με κοιτάει ή αλλιώς να με χαζεύει παρόλο που το μόνο που θα φοράω είναι μια λεοπάρ μεγάλη κορδέλα και γυαλιά ηλίου. Ας συγκλονιστεί και με την συνέντευξη της Megan Fox στο Elle, δεν με πειράζει. Ξέρω ότι εγώ θα είμαι για κείνον κι αυτός θα είναι για μένα. Και ξέρω κάτι τόσο σημαντικό.
* Αστεία που άκουσα σήμερα, άσχετα και σχετικά:
-  Η πιο δύσκολη εγχείριση, είναι να βγάλεις το πέος από το μυαλό της γυναίκας... Σωστός.

-  Μία από τις κολλητές μου, η Χ. πήγε να αγοράσει τζιν Replay. Είχε σκοπό να χαλάσει μέχρι 150 ευρώ (τι μαλάκω, εγώ ούτε 80 δε θα χαλούσα για τζιν) και αυτό που διάλεξε είχε 260. Και ξέρετε γιατί; Επειδή ήταν συλλεκτικό - καλοκαιρινό. Πω πω μια συλλογή που θα κανα... αν είχα 260 ευρώ, σίγουρα πολύ καλύτερη! ( Δεν το αγόρασε φυσικά).

5 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

http://cavestudioz.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

τα είπαν άλλοι καλύτερα πριν από σένα :p (αγάπη εσύ μικρή, μ' αρέσει που στα 21 νομίζεις πως τα ξέρεις όλα) <3

Amelie είπε...

Προφανώς και δε τα ξέρω όλα. Αλλά όπως έχεις καταλάβει ο τίτλος δεν έχει πάντα άμεση σχέση με τα υπόλοιπα διότι στο τέλος αλλού καταλήγω. :p Καλέ τι λέει αυτός; Για να δούμε, που τον διαφημίζουμε κιόλας

Amelie είπε...

Αυτός βασικά είναι τραγικός!!! Καλά κι εσύ είσαι τρελή να μου πεις και ενδέχεται να συμφωνείς, αλλά εγώ για πικραμένο τον κόβω!

panos srpk είπε...

Eγώ λέω ότι οι γυναίκες ποτέ δεν ξέρουν τι θέλουν αλλά τι λέω τώρα και τα δυο φύλα μες στα σκατά είναι. Έχει πέσει πολύς φόβος ρε πούστη μου κι απ'τους μεν κι απ'τους δε και φοβόμαστε να κάνουμε πολλά πράγματα κι αν τα κάνουμε, τα μετανιώνουμε μετά. Σκατά δηλαδή.
Εγώ ξέρεις τι λέω? Ας κάνουμε αυτό που σκεφτόμαστε κι ας είναι λάθος, τουλάχιστον πράττουμε με τα θέλω μας, αλλά άντε να το κάνεις αυτό...
Πολλά είπα, καληνύχτα σου.

Amelie είπε...

@sarper Η κατάλληλη λέξη είναι γάμα-τα. Αστειεύομαι :p Εντάξει, η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική. Δηλαδή είναι αλλά δε στο λέω για να μην σε στενοχωρήσω:p Κι εγώ αυτό λέω πάντως, ας κάνουμε αυτό που θέλουμε κι ας μην το πούμε πουθενά! Αρκεί να είναι συμβατό με τα θέλω μας.