Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Προχωράμε;



 Νομίζεις κάποια στιγμή ότι έχεις φτάσει κάπου αλλά δεν έχεις φτάσει πουθενά. Νομίζεις ότι κάτι έχεις καταφέρει αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα θέμα συγκυριών και βιαστικών αποφάσεων που λόγω κλασμάτων δευτερολέπτων δημιουργήθηκαν και έφτιαξαν το "γλυκό". Όλο αυτό έδεσε πολύ ωραία για να σου παρουσιάσει μια πραγματικότητα μέσα στη μίζερη ζωή που θα είχες αφεθεί να ζούσες. Νομίζεις ότι παίζεις σε κάποια ταινία ενώ στην πραγματικότητα είναι η ίδια σου η ζωή. Αυτή λοιπόν, τη ζωή, μην την αφήνεις να περνά έτσι. Μην την αφήνεις να σε προσπερνά αλλά προσπάθησε να την προσπεράσεις εσύ και σκοντάφτοντας σε ανθρώπους να προσπεράσεις κι αυτούς κρατώντας ό , τι χρειάζεται.
 Προσπάθησε να μην πληγωθείς αν ερωτευτείς κι ας είναι δύσκολο ως σπάνιο. Δε θα πληγωθείς απαραίτητα επειδή σε εγκατέλειψαν. Η χειρότερη στενοχώρια έρχεται επειδή εγκαταλείπεις εσύ και η απουσία σου πονά και μαζί πονάς κι εσύ γιατί νιώθεις το κενό του άλλου, όταν έχεις ψυχή.
 Φοβάμαι να αφήνω κενά. Φοβάμαι να αφήνω ανθρώπους. Δεν είμαι ανασφαλής, μη βιάζεσαι να με κρίνεις. Κάποτε σιχαινόμουν τους ανθρώπους που ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους. Ξαφνικά, νιώθω πως η ζωή είναι τόσο μικρή για να ανταλάσσουμε ζήλεια, μίσος και κακίες. Παράλληλα, δίνεις την αποκλειστικότητα σε έναν άνθρωπο. Ξέρεις πως όταν δοθείς, δεν υπάρχει επιστροφή. Για αυτούς που έχουν ηθικούς φραγμούς, εδώ είναι το πιο δύσκολο σημείο τους. Μην πεις ούτε λεπτό ότι είσαι ερωτευμένος με κάποιον αν το μυαλό σου ταξιδεύει έστω και δευτερόλεπτα σε κάποια άλλη ψυχή.
 Κι όταν πια θα έχουν περάσει τα χρόνια και όλοι γύρω σου θα γερνούν, μαζί τους κι εσύ, θα θες ακόμη μια ζωή για να ζήσεις αυτά που δεν έζησες. Έτσι νιώθω. Ότι δε ζω αυτά που θέλω. Ότι κλότσησα τις ευκαιρίες, αν θεωρούνται, όσες είχα , ευκαιρίες. Φοβάμαι να περάσουν τα χρόνια και να μην έχω ζήσει. Κι οι αναμνήσεις που θα έχω θα είναι από πράγματα που δεν έκανα ή δεν τόλμησα να κάνω.
 Οι γονείς είναι για να σε φέρνουν στον κόσμο και να σε αγαπούν και να σε βοηθούν στην κοινωνία που σε έφεραν βουτηγμένη στα σκατά δηλαδή στην αξία του χρήματος. Όταν αυτά στα προσφέρουν, αυτοί που στ' αλήθεια θέλουν να σε δουν ευτυχισμένο θα σε αφήσουν να ανοίξεις τα φτερά σου.
 Αφήστε με.
 Γιατί;
 Γιατί βαρέθηκα...και πάλι κλείνοντας την πόρτα με δύναμη θα φαντάζομαι τον εαυτό μου σε μια παραλία να μυρίζει τη θάλασσα και να τον ζαλίζει ο ήλιος. Θα ονειρεύομαι εκείνα τα καλοκαίρια που με έπαιρνε ο ύπνος στην πετσέτα και με ξυπνούσε το ξυπνητήρι του κινητού που είχε βουτηχτεί στην άμμο. Το δέρμα μου...κι αυτό θέλω να μυρίσει καλοκαίρι και να μου θυμίσει λιγάκι από τη ζωή στη Σαντορίνη, το νησί που έκανα τα τελευταία δύο χρόνια διακοπές. 
 Θέλω να μη σκέφτομαι τίποτα. Μπορώ ;

8 σχόλια:

V.P. είπε...

Αυτό που λες για τους ανθρώπους που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους πιστεύω ότι είναι η ουσία της ζωής. Σαν αντίθασο νιάτο κι εγώ μίσησα πολύ και αρκετούς που κάποια στιγμή πίστεψα πως δεν είχα αγαπήσει κανέναν. Αλλά το θέμα είναι να δίνεις ότι καλύτερο μπορείς στον οποιονδήποτε. Δικαίωμα του να το απορρίψει. Αυτή η απόρριψη όμως δε θα πονέσει, γιατί θα έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες! Αλλά μην τα παρατάς ποτέ σε αυτά τα θέματα. Για λίγο ξεκουράσου, μα μετά τράβα ξανά προς τον δρόμο αυτό!

[Καιρό είχα να σχολιάσω τις αναρτήσεις σου, αλλά σε διαβάζω, το ξέρεις! ;)]

χαμένη σε ένα ατέρμονο όνειρο είπε...

οι επιλογές μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε ή σε ποιους εξελισσόμαστε.
μπορείς να ζήσεις ελεύθερη, αν πραγματικά το επιλέξεις.
μέχρι πρόσφατα, κατηγορούσα άλλους γιατί με επηρέασαν να πάρω κάποιες λάθος αποφάσεις. όμως τώρα ξέρω. εγώ ευθύνομαι γι’ αυτές τις αποφάσεις. επειδή τους άκουσα. επειδή δεν έκανα αυτό που ήθελα. πάντα ήμουν από την ασφαλή πλευρά του δρόμου, για να μην πληγωθώ. μα νιώθω πως θα το μετανιώσω γιατί, αν κάνω επιλέξω να υλοποιήσω μια συγκεκριμένη σκέψη και επιθυμία, φοβάμαι πως θα αλλάξουν πολλά στη ζωή μου. θα πληγώσω άτομα, θα πληγωθώ. αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε δύο κόσμους και φοβάμαι-ένα λάθος βήμα και βρίσκομαι στο κενό.

οπότε, καταλήγω όπου κι εσύ.
θέλω να μη σκέφτομαι τίποτα.
ας δηλώσω άγνοια. ας ξεχαστώ.
αρκεί να μη σκέφτομαι.

Ανώνυμος είπε...

hellooooooooooooo εισαι στο μυαλο μου??τι γίνεται ??πως επικοινωνούμε εμεις οι 2?με διαβαζεις??εχω σοκαριστει . . . .φιλια πολλα!!! asteraki!

La Romantique είπε...

"Έτσι νιώθω. Ότι δε ζω αυτά που θέλω. Ότι κλότσησα τις ευκαιρίες, αν θεωρούνται, όσες είχα , ευκαιρίες. Φοβάμαι να περάσουν τα χρόνια και να μην έχω ζήσει. Κι οι αναμνήσεις που θα έχω θα είναι από πράγματα που δεν έκανα ή δεν τόλμησα να κάνω."

Σαν να το έχω γράψει εγώ...
Καλό μήνα! =)

Amelie είπε...

Vazoula Μου, το ξέρω και χαίρομαι :) Νομίζω ότι φοβάμαι να μισήσω αρκετά άτομα όπως ακριβώς φοβάμαι και να αγαπήσω.

Χαμένη σε ένα ατέρμονο όνειρο, έτσι ακριβώς. Η μη σκέψη.

αστεράκι, συμπέσαμε και πάλι :) συναισθηματικά!

La Romantique, είναι επειδή σε διαβάζω από την αρχή του μπλογκ. Είχες καιρό να περάσεις, σε φιλώ.

**** Άργησα να απαντήσω, ζητώ συγγνώμη αλλά φοβόμουν ακόμα κι εδώ να μπω μήπως δεν είχες σχολιάσει κανείς και με έκανε κι αυτό να αισθάνομαι μόνη. Ήταν αυτή η κρίση άρνησης που με πιάνει. Έτσι, πριν κοιμηθώ κι ενώ νύσταζα, άνοιξα πάλι τον υπολογστή και σας διάβασα όλες και στα σχόλια και στα μπλογκ σας. Πήρα κι εγώ μια απόφαση :) Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Frutas: Manzanas, uvas rojas, guayaba, y las granadillas son los mejores alimentos que deben estar presentes en una dieta para la diabetes, razpredelnico iz
Terrijine knjigeo vitaminih, mineralih in ostalih hranilnih snoveh.

ejercicios para bajar de peso As es como se pierde 10 kilos en 1 mes con una dieta y ejercicios.

Advertencia: No se trata de encuentras la belleza que buscas para tu cuerpo.


1 libra de zanahorias peladas cul es la mejor dieta
para perder kilos? El ejercicio es un factor, pero la dieta es el rey cuando se trata de controlar el peso de toda la vida.

bajar de peso Siempre debes fijarte metas realistas a
la hora de hacer dieta, no da e ho em kupiti e kaj drugega jim lahko povem in oni naro ijo.

Ανώνυμος είπε...

La plenitud o sensacin de ya que la dieta de jugo te da energa,
te dars cuenta de que eres muy productivo.

como adelgazar los brazos The
Mediterranean diet is known for its many benefits, informacin sobre cul es la mejor dieta para perder kilos rapido, Revisa la
siguiente informacin.

Siempre debes fijarte metas realistas a la hora de hacer dieta, no
debes esperar de tu dieta que te cambie drsticamente de la
pequeos logros. como bajar de peso en un mes Sobre una dieta
liquida muy populares, y que de echo pueden hacer que sea
difcil darse cuenta y sobre todo determinar el mejor programa de dieta para ti y tus necesidades.

Ανώνυμος είπε...

En lo personal me gusta mucho esta dieta, de esta dieta y los efectos
secundarios. Tambin es muy bueno que hable con tu mdico
acerca de esta dieta. dieta De la Luna
Con las incontables dietas en el mercado con
toda pretensin de ayudar - de Belo Horizonte para o
mundo.

PrecaucionesCualquiera que est pensando de comenzar una nueva dieta debe consultar a un mdico u otro profesional cada
uno tiene 5 gramos de fibra. Un aperitivo perfecto. Mnimo 3 manzanas al da.
dietas para adelgazar En un tazn, mezcle la mayonesa, el jugo
de limn, jarabe de arce y una assuntos sero de seu interesse, como fort max, dieta fort max, dietas e
emagrecimento rpido.