Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

List-Men (part I)

Το παιδεύω καιρό τώρα και ανυπομονώ να γράψω κάτι για την ερωτική πράξη μεταξύ δύο ανθρώπων - μπούρδες - για το σεξ. Τον τελευταίο καιρό τρώω τα νύχια μου, και είναι κρίμα γιατί κοιτάξτε τι ωραία που τα έκανα, διότι προσπαθώ να καταλάβω σε ποια κατηγορία ανδρών πρέπει να "κάθεσαι".
Τελικά έχω αισίως καταλήξει ότι σεξ πρέπει να κάνεις με αυτούς που γουστάρεις, με αυτούς που νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις, αρκεί να μην είσαι δεσμευμένη. Αν σου έρθει η επιθυμία να το κάνεις, πρέπει να χωρίσεις. Τίποτα από αυτά δεν είναι σίγουρο. Υπάρχουν ωστόσο κατηγορίες.



1. Ο άντρας χαμηλών τόνων
Ή που θα σε ξενερώσει από το πρώτο λεπτό και θα γελάς γιατί έχεις συνηθίσει να βγαίνεις μόνο με τραμπούκους ή που λίγο τα πεσμένα ψυχολογικά σου λίγο η ανάγκη για ηρεμία θα σε ρίξουν στην αγκαλιά του. Θα είναι διακριτικός, θα σε καταλαβαίνει, θα σε πιέσει όπως όλοι αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό και θα σου φέρεται άψογα. Ενδεχομένως να κάνετε ατέρμονες συζητήσεις ρομαντικού χαρακτήρα. Πάντως θα κάνετε σίγουρα πολύ αισθησιακό σεξ.

2. Ο άντρας της μιας βραδιάς
Δε ξέρω αν είσαι τύπισσα συναισθηματική ή αν δεν είσαι. Θα σου αρέσει γιατί είναι το λεγόμενο one night stand. Είσαι χαζή αν τουλάχιστον δεν είναι ωραίος. Είναι η ευκαιρία της ζωής σου, άσχημη ή γκομενάρα ή και μέτρια (μας κάνει), να το κάνεις με τον πιο όμορφο άντρα της βραδιάς (σου). Συνήθως οι μπαρμαν γίνονται εύκολη λεία.

3. Ο άντρας ουρά
Ε ναι λοιπόν. Υπάρχουν ακόμα αυτοί οι τύποι που είναι τόσο χαζοί που κρέμονται από τις πρώην τους και περιμένουν λίγο σεξ από αυτές και θεωρούν, όντας αδαείς, πως οι πρώην τους είναι αγίες και από τότε που χώρισαν δεν τις έχει αγγίξει ούτε ο ψιλικατζής. Αυτοί οι άντρες πρέπει να δέσουν μια θηλιά και να αυτοκτονήσουν. Είναι απλώς μουνόδουλοι. Ή βαριούνται να πάρουν τον κώλο τους να γνωρίσουν καμιά άλλη. Εσύ, μετά από τόσες που έχει πάει, θα αισθάνεσαι ακόμα μοναδική επειδή απλά και μόνο ήσουν τόσα χρόνια πρώην του; Να χαίρεσαι τον τίτλο λοιπόν.

4. Ο άντρας της σχέσης
Ό,τι και αν γίνει θέλει σχέση. Είναι η άλλη σπαστική; Σχέση. Είναι προβληματική και ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγή; Σχέση. Τελικά όλα οδηγούν εκεί. Δε ξέρω αν θα ευχαριστηθείς το σεξ τόσο πολύ μαζί του. Αν κάνεις όμως την πολυπόθητη σχέση μαζί του, θα το ευχαριστηθείς γιατί τι είπαμε θα έχεις κάνει; Σχέση!

5. Ο άντρας πρωτάρης
Α, λοιπόν αυτή είναι η αγαπημένη μας κατηγορία. Η καλύτερή μας. Ούτε πρώην στο κεφάλι σου, ούτε σύγκριση. Τον μαθαίνεις ό,τι θέλεις και όπως θέλεις. Κάτι σαν τα παιχνιδάκια του τζάμπο που ρυθμίζονται με την ώρα.

6. Ο άντρας της διπλανής πόρτας
Αποθηκευμένος by all means και σε όλα για να μπορείς να τον βρεις. Έκανες μια φορά σεξ μαζί του και νομίζεις τώρα ότι κάθε φορά θα είναι τέλεια. Γελιέσαι. Πάρε και δοκίμασε από μόνη σου.

7. Ο άντρας ο γκομενιάρης
Καλά, εδώ παίξ'το λίγο χαλαρή και θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να σε πρήξει και να σου ζητάει συνέχεια να βρεθείτε, όχι επειδή του έχεις λείψει, για οτιδήποτε άλλο άσχετο αλλά ο τελικός προορισμός θα είναι πάντα το κρεβάτι του. Κακός εραστής, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες.

  Και κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα. Νομίζεις πως μπορείς όλους και όλα να τα κατατάσσεις αλλά δεν είναι έτσι. Νομίζεις πως μπορείς να βάλεις εμένα και την κάθε κοπέλα σε κάποια κατηγορία; Άλλο τόσο μπορώ κι εγώ και πιο εύκολα. Εμείς οι γυναίκες έχουμε τις κυκλοθυμίες μας, πως να το κάνουμε. Κανείς και καμιά δεν αξίζει να βρίσκεται στον κατάλογο πρώτης ανάγκης εκτός κι αν οι ίδιοι το έχουν επιλέξει. Τίποτα δεν ορίζεται ως ελεύθερο ή μη ελεύθερο. Κάθε άνθρωπος λειτουργεί ανάλογα με αυτό που λέει η καρδούλα του. Ακόμα κι αν η καρδιά του είναι μοιρασμένη σε δύο πρόσωπα. Κανείς δεν είναι κτήμα μας. Ίσως να μην είναι και πολύ καλό να δένεσαι. Μη συνδυάζεις εικόνες και καταστάσεις που έζησες με έναν άνθρωπο με αυτή την πράξη. Προσπάθησε να την απομονώνεις και να δεις καθαρά πως αν κοιτάς μόνο αυτό, θα έρθει μια μέρα που θα δεις πόσα λάθη έκανες με αυτόν τον άνθρωπο και πόσα ανέχτηκες γιατί είχες θεοποιήσει το σεξ μαζί του. Κι αν για σένα είναι το παν, προσπάθησε τουλάχιστον να συνδυάζει και την τήρηση της αξιοπρέπειας σου από μέρους του. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτή. Ούτε εγώ ξέρω, καμιά δε ξέρει και κανείς. Ναι, είναι μύθος πως κοιτάνε μόνο το σεξ. Αν με ρωτούσες, θα απαντούσα, πως πλέον δεν το κοιτάνε καν. Κερδίζουν όμως την αγάπη. Κερδίζουν το νόημα αυτής της πράξης. Να έρχεσαι κοντά με τον άλλο από τα συναισθήματα που έχεις αναπτύξει και μόνο. Κι όλα τα άλλα θα τα βρείτε, μόνοι σας.

13 σχόλια:

rouli είπε...

pdws k ge den eimai yper twn kathgoriwn...an k oloi kapoia stigmh peftoume sth louba!

teleia ta nyxia by the way!

kathe sxesh einai toso monadikh oso ta melh pou thn apartizoun:))

fili kalokairino epitelous mikrh mou amelie!

panos srpk είπε...

A καλά... Θα κάνω κι εγώ μια ανάρτηση με τίτλο "list-women" να δούμε ποιός έχει δίκιο!
Χαχα

!sweety! είπε...

Πρώτα απ' όλα τα νυχάκια είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΑ!!!Να μην τα τρως...κακή συνήθεια & επιβλαβής!!!

Anyway...

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός...
Άρα ούτε αυτός αλλά ούτε και το σεξ μαζί του θα έπρεπε να κατηγοριοποιείται.
Αν και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές το κάνουμε αυτό το λάθος...(άνδρες,γυναίκες)

"Αν με ρωτούσες,θα απαντούσα πως πλέον δεν το κοιτάνε καν."
Πόσο συμφωνώ τον τελευταίο καιρό με την άποψή σου!

Φιλιά & καλό βράδυ τέλεια Αμέλια!!!

Εκείνη.. είπε...

άψογα τα νυχάκια ;)

btw,δεν μου αρέσουν οι κατηγορίες και οι ταμπέλες..

φιλάκια !! :)

Amelie είπε...

rouli μου, πολύ όμορφο αυτό που είπες. Έτσι είναι, τόσο μοναδική όσο και τα άτομα την κάνουν μοναδική. Φιλί καλοκαιρινό και ζεστό, όσο δεν πάει.

Amelie είπε...

sarper, ταυτίστηκες με καμιά από αυτές τις κατηγορίες; Κάνε, σε προκαλώ :p :p

sweety, σ'ευχαριστώ! Θα ήταν σε περίοδο εξεταστικής και ενώ έφαγα τόσο χρόνο να μην ήταν ωραία! Όσο για το σχόλιο, γι'αυτό και η τελευταία παράγραφος. Είναι σχόλιο πάνω στην ανάρτησή μου. Καμιά φορά σκεφτόμαστε με βάση κάποιες κατηγορίες και τελικά πέφτουμε έξω ή βλέπουμε πως δεν υπάρχουν κατηγορίες. :)

Εκείνη, σε κανέναν. Αυτό ήθελα να δείξω. Καληνύχτα:)

GChatzivamvakis είπε...

τα italic είναι τόσο καταπληκτικά,μπράβο.οι κατηγορίες είναι λίγο λάθος.υπάρχουν οι άντρες που θέλουν να περάσετε καλά κι εσείς κι αυτοί και οι άντρες που θέλουν να περάσουνε καλά και να το λεν την άλλη μέρα στους φίλους τους για να νιώθουν γαμάτοι.γενικά σε one night,δεν πρέπει ούτε να σε χρησιμοποιεί ο άλλος ούτε να τον χρησιμοποιείς εσύ,το αμοιβαίο είναι ότι καλύτερο

Amelie είπε...

Jenk, κοίτα, τα italic είναι μια άμεση διόρθωση σε αυτά που μπορεί να σκέφτομαι εγώ ή και κάθε κοπέλα. Τίποτα δε θεωρώ πως είναι λάθος. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες καλώς ή κακώς αλλά τίποτα δε γενικεύεται απαραίτητα γιατί υπάρχουν και άνθρωποι ξεχωριστοί. Σκεφτόμαστε διπλά. Ανάλογως σε τι φάση είμαστε. Και να σου πω βάζω κατηγορίες πρώτον γιατί το διασκέδασα και δεύτερον γιατί κάποια στιγμή της ζωής μας μπορεί να πέσουμε σε μία από αυτές. Άσε που δεν κρίνω, για πλάκα τα έγραψα, άλλα ισχύουν άλλα όχι. Δε συμφωνώ πάντως, τα one night stand, είναι καμιά φορά εκμετάλλευση, μια φορά το κάνεις να περάσεις καλά :p :p Ντάξει κι εδώ πλάκα κάνω, δεν είμαι ειδική.

neraiditsa είπε...

μμμ υπάρχει και ο άντρας που θα σε κάνει να τον ερωτευτείς και ο έρωτας μαζί του θα είναι ότι πιο όμορφο έχεις κάνει ποτέ στην ζωή σου, σαν βουτιά σε φραουλένιο ουρανό!!!
και γω τρωω τα νύχια μου λες να φταίει το οτι δεν βουτάω και πολύ συχνα σε φραουλένιο ουρανό;;;χαχα!!!
ο ρομαντισμός θα με φάει!!!
φιλάκια!!!

fish eye είπε...

δεν κοιτανε οι αντρες το σεξ; αυτο εγραψες;

σα να μου λες τωρα πως δεν αρεσει στις γυναικες το shopping..

γινεται αυτο;
εδω ολοκληρο το παιχνιδι, παιζεται μονο και μονο για αυτο, και οι ανθρωποι παιζουν και ανευ οριων :):)

ως προς τις κατηγοριες των ανδρων εγω τους κατατασω μοναχα σε μια, αυτη που περιγραφω παραπανω χοχ

La Romantique είπε...

Πόσο μου αρέσει να κάνω λίστες... Που φυσικά δεν τις τηρώ ποτέ! :p
Αλλά οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε λίστες. Και αυτό είναι που τους κάνει ξεχωριστούς.

Ελπίζω να είσαι καλά. :)
Και φυσικά καλή επιτυχία με την σχολή!!!

Amelie είπε...

Απογοητεύομαι πολύ που κανείς δεν καταλαβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, όπως μου είπε κι ένας φίλος μου ότι γίνεται. Λύσσα κακιά με τις κατηγορίες. Δε βάζω κατηγορίες και τίποτα δεν είναι μετρημένα κουκιά.(Γενική Διαπίστωση)!

νεραϊδίτσα, έτσι νόμιζε και η Αμελί στην ταινία γι'αυτό δεν είνε οργασμό με κανέναν παρά μόνο με αυτόν που ερωτεύτηκε :p

καρδούλα, το να τους ενδιαφέρει είναι τόσο βιολογική ανάγκη όσο και δείγμα του ανδρισμού τους. Προσωπικά δε θεωρώ κακό να ενδιαφέρονται μόνο για αυτό αρκεί να το δηλώνουν εξαρχής και να μην πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Κι όμως δεν ενδιαφέρονται μόνο γι'αυτό ή τουλάχιστον δεν είναι το βασικό τους κριτήριο. Θέλουν ίσως να νιώθουν πράγματα όταν κάνουν σεξ και αυτό συνεπάγεται και το γεγονός ότι τους αρέσει. Κι εμείς. Ξέρεις, αν δεχτείς την κατηγορία ανδρών που σκέφτονται μόνο αυτό, πρέπει να βάλεις μια αντίστοιχη για τις γυναίκες. Ή μάλλον για τις γυναίκες θα ήταν χειρότερο γιατί ελέγχουμε περισσότερες παραμέτρους. Οι έρημοι οι άντρες τι παραμέτρους να ελέγξουν πάνω σε αυτό; Φυσικά έχουμε πάντα περιθώρια βελτίωσης :p

Amelie είπε...

La romantique, σ'ευχαριστώ πολύ!:)
Όσο για κατηγορίες έγραψα και πιο πάνω. Άσε που οι άνθρωποι μπαίνουν σε κατηγορίες. Ξεχωρίζουν όταν καταφέρνουν να βγουν από αυτές. Μερικοί δε, είναι κατηγορία από μόνοι τους!