Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στην "Κ"



Σε άκουγα να μιλάς συνέχεια για πληγωμένες καρδιές και εγωισμούς κι ύστερα να στριφογυρίζουν στο μυαλό σου σκέψεις φτηνές για βραδιές φτηνές που δεν άξιζαν ούτε να φτιαχτείς ούτε να τελειώσεις.
 Ήταν μια κούπα δίπλα σου που συνεχώς έβλεπες άδεια. Ήταν ένα ρολόι που δε χτυπούσε ποτέ το ξυπνητήρι του. Σε άφηνε να ζεις στον δικό σου κόσμο.
Κι όταν ήρθε από το παράθυρο αυτό το αεράκι να σε γαργαλήσει άνοιξες δειλά δειλά τα βλέφαρα, χάϊδεψες με τη δαντέλα της μαξιλαροθήκης τα μάτια σου και φίλησες τον καρπό σου. Νόμιζες ότι έχεις αλλάξει μα πάλι κοιμήθηκες κι είδες το ίδιο όνειρο.


Τρεμόπαιζαν σκιές στην κίνηση από τα δάχτυλα των ποδιών σου και καθώς το φως έσχιζε την κουρτίνα αποφάσισες να τυλιχτείς σε δέκα ασπρόμαυρα κύματα. Το χέρι άγαρμπα προσπάθησε να σε στηρίξει μα δεν τα κατάφερε. Ύστερα κούνησες το κεφάλι για να μην αντικρύσεις πάλι το φως μα κάτι σ'έδιωξε πιο πέρα. Παραλίγο να έπεφτες μα τόση δύναμη είχες μέσα σου. Αυτή που σε κρατούσε βιδωμένη στο ξύλινο πάτωμα και οι σκιές έβγαιναν ακόμα πιο δυνατές καθώς ορμούσαν προς τον αιχμαλωτή της στιγμής, την κάμερα.

*amelie

Κι όταν κάποιο βράδυ θα σε ξυπνήσει απότομη η κραυγή σου και τρέξεις στη μαμά σου να το πεις κι εκείνη τρομαγμένη μες στο ψυγείο κλείσει την φωνή σου...θα ναι αργά, μεσάνυχτα και θα χεις κουραστεί.
Όταν θ'αγαπήσεις το γέλιο σου και την αναπνοή σου και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις, στο πλάι σου ο άνθρωπος που διάλεξες βιτρίνα στη ζωή σου, τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής.
Πες μας τι θα γίνει αν κάποτε αγγίξεις το κορμί σου και το βρεις τσακισμένο απ'τις πληγές και γύρω σου κούκλες χλωμές ανίκανες ν' ακούσουν την φωνή σου κι οι αλήθειες σου να σέρνονται στο πάτωμα γυμνές...

12 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

λάικ.

kovo voltes... είπε...

Όταν θα αγαπήσεις το γέλιο σου και την αναπνοή σου, όπως τραγουδούσε ο "πρίγκηπας", τότε φεύγουν και οι σκιές...Ή τουλάχιστον μπορούμε να τις νικάμε πιο εύκολα...

La Romantique είπε...

Υπέροχο κείμενο, υπέροχο τραγούδι...
Ελπίζω να περνάς πολύ όμορφα. :)

Amelie είπε...

Αίολε, σ'ευχαριστώ :)

kovo voltes, όμορφο! Λες;!

La romantique, σ ευχαριστώ πολύ! Περνάω όμορφα. Θα περάσω και από την μεριά σου τώρα. Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

"Νόμιζες ότι έχεις αλλάξει μα πάλι κοιμήθηκες κι είδες το ίδιο όνειρο"
Ίσως η πιο αληθινή ψευδαίσθηση..

Πολύ όμορφη ανάρτηση!

Amelie είπε...

Stan, καταρχάς μου θυμίζεις το τραγούδι της Dido. Κατά δεύτερον καλώς ήρθες από τα μέρη μας και σ' ευχαριστώ γιατί σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα και το έγραψα αισθανόμουν ότι έγραφα ασυνάρτητες μπούρδες. Φιλιά by Amelie!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς σας βρήκα!
Χμμ μου φαίνεται ότι ψαρεύεις κοπλιμέντα! :)
Σε διαβάζω καιρό, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο είναι υπέροχο. Να σου πω την αλήθεια, αρχικά νόμιζα ότι προέρχεται από ταινία.
Πολύ -μελαγχολικά- όμορφο!

Φιλιά!

Amelie είπε...

Πρέπει όντως να με διαβάζεις καιρό αν κρίνω από το κοπλιμέντο με βάση την ταινία :) :) Μελαγχολικά λοιπόν.

rouli είπε...

kalhmeraaaaaaa

pws ginetai??ma..afto einai to mail mou///ti provlhma eixes??

tespa:)

elpizw na eisai kala...!

fili

Amelie είπε...

rouli μου δε ξέρω, σου έστειλα και μέιλ, δε ξέρω αν ήρθε. Μελαγχολική καληνύχτα! Είμαι όμως καλά :) Φιλάκια!

Alexander είπε...

Δεν ξέρω ποια είσαι και ίσως δεν έχει καμία σημασία. Μόλις γύρισα από μια ανύπαρκτη γκλαμουρο φωτογράφιση όπου σιχάθηκα τον εαυτό μου. Ξαφνικά λαμβάνω ενημέρωση ότι έχω ένα σχόλιο στο μπλοκ μου που θα εγκαταλείψω γιατί βαρέθηκα την ηλεκτρονική συνύπαρξη και θα ανεβάσω απλά μια "βιτρίνα" δηλαδή ένα web site. Λοιπόν Κατερίνα, σε πειράζει να σε λέω έτσι? αχαχαα, με τρέλανες. Θα έπρεπε να "ξενερώσω" που από όλα μου τα ποστ σου άρεσε αυτό με το πόκερ αλλά χάθηκα στο απίστευτο τραγούδι που μου έστειλες. Η μουσική είναι ο αέναος έρωτας μου και το μόνο που θα ήθελα να με ακλουθεί ακόμα και πέρα από αυτό το μικρό πλανητακι.
Καλώς ήρθα στον χώρο σου και εντυπωσιάστηκα με την πρώτη σου εικόνα. Μπράβο για την αισθητική σου και για αυτά που καταπιάνεσαι. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα...

Amelie είπε...

Αλέξανδρε, είσαι πολύ τυχερός καταρχάς που ασχολείσαι με την φωτογραφία. Θα μου πεις, τι τυχερός κοπέλα μου, ασχολήθηκα κι έγινα. Ναι, ok απλά είσαι τυχερός που τα καταφέρνεις και τόσο καλά. "Κατερίνα" λόγω των πολλών Κ; χαχα! Το όνομα που έχω είναι και το αληθινό πάντως. Όσο για την φωτογραφία μου άρεσαν πολλές και ειδικά η δεύτερη στο τελευταίο ποστ με κάτι σκιές γιατί μου αρέσουν οι φωτογραφίες με σκιές. Έτυχε να σχολιάσω σε αυτή του πόκερ διότι είναι άκρως επίκαιρη και ρεαλιστική η συγκεκριμένη, ήμουν στα πρόθυρα να σου κλέψω μερικές. Κι αφού δε σε ξενέρωσα με όλα αυτά, θα σε ξενερώσω ίσως τώρα. Το τραγούδι μου αρέσει όντως πολύ και το είχα αφήσει να το ακούω ως "χαλί" όσο έβλεπα τις φωτογραφίες. Δυστυχώς το άκουγα από το προφίλ της κοπέλας που έχασε τον άνθρωπο που περιγράφω πιο πάνω και τυχαία αντί για το λινκ του μπλογκ μου, εμφανίστηκε στην επικόλληση αυτό.:/ Είναι πάντως από τα αγαπημένα μου (καταθλιπτικά) κομμάτια.
Σ'ευχαριστώ! Καλώς ήρθες ;) Κι εγώ το ίδιο γιατί η δουλειά σου είναι αυθεντική.