Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κεφάλαιο Ι, Σχέσεις

 Το ρημαδοκεφαλαιάκι των σχέσεων.

το απέφευγα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες, παρόλο που υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κλειδαμπαρωθώ στο σπίτι και να πάθω εθελούσια κατάθλιψη, μια εκδρομή με ξεσήκωσε. Θες η επαφή με τη θάλασσα; Θες η αίσθηση ότι έρχεται το καλοκαίρι; Γι αυτό κι εγώ "αλάλιασα" που λέτε να βγαίνω, για να μην πάθω, σύνδρομο νταουνίλας, και γίνω κι εγώ σαν εκείνα τα παιδάκια με τα περίεργα χαρακτηριστικά. Εγώ και οι ανησυχίες του Όσκαρ, του Γουάϊλντ βρε παιδί μου. 
Έτσι, λοιπόν και για να μην πολυλογώ, έβγαινα κι έβλεπα παντού γύρω μου σχέσεις. Ζευγαράκια ρε παιδί μου. Κι άρχισα να σκέφτομαι πως είναι να έχεις και πως είναι να μην έχεις κι όχι μόνο να μην έχεις αλλά να μην ασχολείσαι και με τίποτα και να αφήνεις το κεφάλι σου απλά να ηρεμεί. Νόμιζα πάντα ότι αυτοί που δεν έχουν σχέση προλαβαίνουν να κάνουν πολύ περισσότερα για τον εαυτό τους από αυτούς που έχουν σχέση. Ουπς. Λάθος. Η σχέση τελικά, είναι μιας μορφής σύμβαση που γίνεται για να περνάμε καλά. Τον πρώτο καιρό μας ξεσηκώνει, μας κάνει να μη θέλουμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο παρά μόνο με αυτή μέχρι που νομίζουμε ότι μας τρώει χρόνο από τις υποχρεώσεις μας. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι μας κινητοποιεί γιατί από τη θέλησή μας να τα προλάβουμε όλα, εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο μας όσο καλύτερα μπορούμε. Μετά επέρχεται ένα στάδιο αναμενόμενης βαρεμάρας που το ξεπερνάμε με ένα ταξίδι, ένα τσακωμό, μια καινούργια δραστηριότητα, ένα μίνι χωρισμό ή κάτι τέτοιο.

Η σχέση λοιπόν, είναι να σου τύχει. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζεις τόσο πολύ με τον υποτιθέμενο άλλο σε όλα αλλά βρίσκεται ένα κοινό σημείο επαφής και κατάλληλου timing, όπως ονομάζεται, στο οποίο έχετε βρεθεί και οι δύο.
Η μοίρα, το timing, η πρώτη εικόνα. Κι αυτά τα τρία είναι που παίζουν ρόλο. Όσο κι αν ψάχνεις να βρεις το άλλο σου μισό, τόσο πιο αποτυχημένος θα νιώθεις στην προσπάθειά σου να το βρεις, αν δε το βρίσκεις. Οι άνθρωποι, οι καταστάσεις και αυτά που μας περιβάλλουν είναι τόσο ρευστά που δυστυχώς είναι δύσκολο να κάνεις σταθερές επιλογές.
Για μένα πλέον, το να γίνει μια σωστή σχέση είναι σα να λύνω την πιο δύσκολη εξίσωση μαθηματικών. Και πιστέψτε με, είναι τόσο δύσκολο εγώ να τη λύσω άρα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω και να επενδύσω σε μια σχέση.
Ο τελευταίος μήνας με έκανε να ξεχάσω αυτή τη λέξη, αυτή την προοπτική όπως και πολλά πράγματα που περιστρέφονται γύρω από αυτή τη λέξη-επιλογή.
Χρειάζεται κάτι ιδανικό. Χρειάζεται μια χημεία και λίγη μαγεία.


Έτσι, μαγειρεύονται οι σχέσεις τη σήμερον ημέρα!

6 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

εγώ πάντως πάλι αγόρι βρήκα :(

για να βρεις αγόρι, πρέπει να μη θέλεις αγόρι. είναι απλό.

Amelie είπε...

Flonsavardu, χαχαχα!Καλώς τα δεχτήκατε εσείς! Εγώ επιμένω, δύσκολη τη σήμερον ημέρα μια σχέση.

Ανώνυμος είπε...

το ολο θεμα ειναι να θες να μπεις μεσα σε μια σχεση ή ακομα καλυτερα να εισαι ετοιμη ψυχολογικα.
οταν αισθανθεις μεσα σου ετοιμη τοτε θα δεις οτι ολα ειναι πιο ευκολα !!!
η ζωη κριβει εκπληξεις αρκει να θες να τις ανακαλυψεις. μια σχεση εχει τα αρνητικα της εχει και τα θετικα της. οι συμβιβασμοι σαφως και δεν καταληγουν πουθενα. αρκει μονο να υπαρχει ενα σωστο σημειο επαφης οπως λες που να μην σε βαζει σε διαδικασια αναζητησης ηια το που δεν ταιριαζεις με το ταιρι σου.
καμια μερα δεν ειναι δυσκολη για σχεση!!! δυσκολη ειναι η μερα που αισθανεσαι οτι ειναι δυσκολη για νεες περιπετειες ....

panos srpk είπε...

Στο τέλος θα γίνουμε όπως ο Σέλτον Κούπερ που ψάχνει την κατάλληλη εξίσωση για τη θεωρία των χορδών... Αλλά τη γκόμενα τη βρήκε.

Amelie είπε...

Sarper, ακόμα γελάω με το comment σου!χαχα πολύ εύστοχο !

Amelie είπε...

ανώνυμε, τι θα πει αισθάνομαι μέσα μου έτοιμη; Το κλικ είναι τα πάντα. Αυτό το κλικ μπορεί να υπήρξε και μόνο ένας άνθρωπος για μένα και να μην ξαναγίνει ποτέ. Και να μη συμβιβαστώ και ποτέ με τίποτε άλλο.