Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

10 things & maybe more

Αναρωτιέσαι και που γράφω στα αγγλικά και που άλλαξα γραμματοσειρά, χα!
Και που να δεις πόσα άλλα έχω αλλάξει πάνω μου τις τελευταίες μέρες. Να στα πάρω από την αρχή. 
Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν και πολύ καλά, θα μου πεις κανείς δεν είναι, αλλά θα μπορούσα να πω ότι έχω υπάρξει και καλύτερα. Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που ακολούθησα και άλλαξαν τη διάθεσή μου, την υγεία μου και τέλος την αυτοεκτίμησή μου.
Όλα αυτά βέβαια ίσως και να μην είχαν αλλάξει αν πρώτα ένα "5" δε μου είχε αλλάξει τη ζωή 2,5 χρόνια πριν κι ας μην είναι πια κοντά να του πω πόσες φορές έχω σκεφτεί μέσα μου
φωνάζοντας ( από μέσα μου ) "αυτό είναι 5" εννοώντας κάτι θετικό και τυχερό. 

1. Ταξίδεψα
και έφαγα προφανώς γιατί η Αμελί σε πτήση είναι σαν τα χοντρά παιδάκια στο ντοκιμαντέρ κατά των Μακ Ντόναλτς. Είναι απελευθερωτικό να απογειώνεσαι και να προσγειώνεσαι μόνος σου, πίνοντας και τρώγοντας αυτές τις αλμυρές ποικιλίες. Ο διπλανός μου δεν είχε την ίδια άποψη βέβαια αλλά χου κέαρς;

2.  Άκουσα
τρεις μαγικές φωνές που με ξεσήκωσαν και με έκαναν να νιώσω πιο γεμάτη καλλιτεχνικά.

3. Είδα: τη "Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" . Δε ξέρω αν παίζεται ακόμα και δεν είμαι και το culture now άλλωστε. Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή θεατρικής παράστασης για φέτος μέχρι να σας πω για τη Μάρθα Φρόυντ και το "Φράνσις" που ετοιμάζομαι να δω. Η ατμόσφαιρα παλιάς εποχής , τα ρεμπέτικα , οι φιλοσοφικές αναζητήσεις και μια φράση
 " εγώ δε θέλω ούτε μια τρίχα απ τα μαλλιά σου ν'αλλάξεις".

4.  Αγόρασα:

τα υπερκαλυτερότερα παπούτσια των τελευταίων δεκαετιών (εντάξει, υπερβάλλω) αλλά πραγματικά θα μπορούσα να φοράω τουαλέτα με αυτά από κάτω (γιατί έχω και πολλές άλλωστε,χα!)

5. Ξεκίνησα υγιεινή διατροφή
αυστηρά υγιεινή και με αυστηρά τρικς και ωράρια την οποία και τηρώ κατά γράμμα. Δεν είναι να μου πει γιατρός συμβουλή ή να επιβάλλει κάτι, ξέρω ότι θα το εφαρμόζω.

6.  Ανακάλυψα ένα πανέμορφο μαγαζάκι
χωρίς να αποχωρίζομαι τις "Σευχέλλες" στον Κεραμεικό, ανακάλυψα κι ένα ακόμα παραδίπλα. Ο μπλε παπαγάλος.

7. Έλιωσα τα μποτάκια μου σε πινακοθήκες, έπρεπε να εξιλεωθώ για την απουσία μου από τα τεχν-ενόμενα.

8. Τι κακό κι αυτό , να ξεχνάς ποια είσαι. Είμαι αυτή λοιπόν. Η αμελί, που έχω και δύο τατουάζ και σύντομα θα γίνουν 3 , μία τρύπα εκεί πάνω ψηλά στο αυτί, μ'αρέσουν οι δαντέλες και τα φλοράλ μαγιώ, τα φορέματα δεκαετίας, το κολάν με stansmith ή superstar και οι μπλούζες με τον ώμο έξω. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ερωτευόμαστε ακριβώς αυτή τη διαφορετικότητά του. Όταν άλλωστε είμαστε ίδιοι δε μπορούμε να ερωτευτούμε μόνο να αγαπήσουμε.

9. Το να μάθω να σέβομαι τον εαυτό μου και να γνωρίζω πολύ καλά τι αξίζω καθαρά και μόνο βλέποντας τον εαυτό μου και κανέναν άλλο, με βοήθησε αρκετά στο να ξυπνάω κάθε μέρα νιώθοντας πιο όμορφα και πιο όμορφη. Άλλωστε η ομορφιά πηγάζει απ το εσωτερικό μας.

10. Άρχισα να τρέχω και να χορεύω , περισσότερο. Λένε πως μια μέρα που δε χόρεψες , ήταν μια αδιάφορη μέρα όπως χαμένη η μέρα που δε γέλασες.Δεν υπάρχουν σχόλια: