Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ευτυχέστατο το νέο έτος.


"τι όμορφο να σ'αγαπώ και να σε καρτεράω, να σου γλυκαίνω τον καημό, να σε παρηγοράω."
To 2016...να μάθουμε να λέμε σ αγαπώ γιατί είναι το ωραιότερο συναίσθημα. Να μάθουμε να λέμε σ 'αγαπώ γιατί δεν υπάρχει λόγος για γι'αυτό και είναι από τα λίγα πράγματα σ'αυτή τη ζωή που δεν οφείλεις τίποτα,δεν ψάχνεις δίκαιο και άδικο και δεν υπάρχει λόγος να πεις γιατί αγαπάς.
Να μάθουμε να λέμε μου λείπεις γιατί η απώλεια ή η απουσία αν θέλετε κάποιου γίνεται ακόμα πιο βαριά όταν την κρατάμε. Να μάθουμε να το λέμε γιατί μέσα σε μια εγωκεντρική πια κοινωνία ανθρώπων-ζώων, εμείς διαφέρουμε και δείχνουμε πως η ανάγκη για δοτικότητα δεν είναι αδυναμία, είναι η ανάγκη που βρίσκει κάπου το ιδανικό πρόσωπο να την εκφράσει.
Να μάθουμε να λέμε ευχαριστώ γιατί είναι η ελάχιστη ανταπόδοση σε έναν άνθρωπο που μας χάρισε κάτι όμορφο.
Να μάθουμε να λέμε συγγνώμη γιατί αλάνθαστος δεν είναι κανείς κι ούτε πρόκειται ποτέ να είναι κανείς. Να λέμε συγγνώμη γιατί κάπου σε αυτό τον εγωκεντρισμό  που μας έμαθαν, μάθαμε κι εμείς να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους για να κοιμόμαστε ήσυχοι με τις ωτοασπίδες μας τα βράδια.

Χθες που λέτε ήμουν σ'ένα τραπέζι με τρία ζευγάρια γύρω μου, όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Όλοι όμως άνθρωποι που εγώ ονομάζω "καλλιεργημένοι". Με εξαιρετική μουσική παιδεία ( μιλάω φυσικά για ροκ μουσική και παλιά λαϊκά ελληνικά τραγούδια), εξαιρετική αντίληψη της ηλικίας τους και της επαγγελματικής τους κατάστασης. Τα δύο από αυτά είχαν και παιδιά. Δε μπορώ να πω ότι είμαι μαθημένη στα κλάματα των παιδιών, αλλά ούτε και να σου πω ότι δε ζήλεψα. 
Τι όμορφο να είσαι με έναν άνθρωπο ειλικρινά. Να παίζετε μαζί, να γελάτε, να τρώτε και να σε ξέρει. Τι είναι σημαντικό για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, αν με ρωτούσαν σήμερα θα έλεγα : "να με ξέρει". Κι ας μην είστε ίδιοι, αρκεί να σε ξέρει και να προσπαθεί να πλησιάζει σ αυτό που σου αρέσει κι εσύ το ανάποδο.
Να κάνετε γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά αγκαλιά. Ο ένας να διαβάζει ό,τι θέλει, εσύ να τελειώνεις επιτέλους ένα από τα βιβλία του Κάφκα ή του Αλμπέρ Καμύ και το πρωί να τον ξυπνάς με Χαρούλα τραγουδώντας του πόσο λάμπουν οι Κυριακές στο πρόσωπο του. Να του μαγειρεύεις για να ρθουν οι φίλοι του  σπίτι να παίζετε επιτραπέζια να γελάτε και το βράδυ που θα βλέπεις μανιωδώς otetv να σε μαζεύει σε μια κουβέρτα σα κουτάβι και να σε βάζει στο κρεβάτι σας. 
Αυτό είναι αγάπη. Και δε χρειάζεται κανέναν άλλο . Μόνο τους δυο σας. Φαντάσου πόσο όμορφο είναι να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε ξέρει. Σκέψου πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσα εμπόδια και διαφωνίες μπορεί να ξεπεράσει. 
Ο άνθρωπος σου. Ο πατέρας, ο φίλος, ο ερωτικός σου σύντροφος.
Συγχωρείστε με για την φιλία και την αξία της. Δεν την υποτιμώ. Απλά πιστεύω ότι ο άνθρωπος μας είναι ένας, όπως και η μητέρα που μας γέννησε. Πάνω απ ' όλους, να τον προστατεύουμε, να τον αγαπάμε, να μπαίνουμε μπροστά, να τον υπερασπιζόμαστε, να φοβόμαστε μην τον χάσουμε. Όταν κάποιος δε σε βάλει πάνω απ' όλα, γύρισέ τον πίσω από εκεί που τον βρήκες. Από 10 "φίλες" και από ανόητα ξενύχτια. Και θυμίσου με, ο άνθρωπος που φτάνει σε μια ηλικία μη συνειδητοποιώντας τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει ο άνθρωπός σου, δεν είναι ο άνθρωπος με τα παιδάκια που περιγράφω επάνω.

Ευτυχισμένο το 2016 λοιπόν. Προς το παρόν θα γίνω θεία, ελπίζω καταπληκτική και θα αγαπάω το νέο μέλος σα να ήταν δικό μου. Υγεία, έρωτα, αγάπη αληθινή σε όλους. Εύχομαι ο καθένας να έχει έναν άνθρωπο να του ανήκει και κανείς πια να μην είναι μόνος.

Να σας ξυπνήσουν μια μέρα με Beatles ή Elvis Prisley, να σας φιλήσουν στο στόμα και να σας πουν είσαι ο άνθρωπος μου.

Να είστε καλά. Να συναναστρέφεστε σωστούς ανθρώπους & ειλικρινείς, ανθρώπους που δε φοβούνται και που έχουν υψηλή αίσθηση του χιούμορ.

Φαντάζεστε ζωή χωρίς χαμόγελο; Εγώ όχι.

Να ντύνεστε όπως θέλετε. Τη μια μέρα κυριλλέ και την άλλη όπως να ναι έτσι για να αλλάζετε παραστάσεις.

Να πηγαίνετε εκδρομές. Κάποτε τα πόδια σας δε θα πηγαίνουν. Οπότε ας τα πάτε εσείς τώρα.

Να δίνετε αγκαλιές σ αυτούς που αγαπάτε, δε κοστίζει.

Καλή χρονιά :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: