Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κρίση αυτοεκτίμησης

Ακούγοντας: 
και βασικά ακούγοντας αυτό αλλά δε ξέρω γιατί δε μου ανεβαίνει. Όπως και να χει Philip Glass αγαπημένος είναι και στα δύο.
Η μέρα ξεκίνησε με επαναδιαπραγματεύσεις. Αρχικά, ήπια γάλα ενώ υποπτεύομαι ότι μου προκαλεί δυσανεξία. Τελικά, δε μου προκαλεί δυσανεξία το γάλα αλλά το άγχος που περνάω κάθε πρωί. Έπειτα, έψαξα συνταγές για "μεξικάνικο ρύζι", κάτι που δεν ήταν και τόσο δύσκολο να βρω. Την τελευταία φορά βλέπετε που πήγα σε μεξικάνικο έμεινα με το πιρούνι στο χέρι γιατί τελικά μόνο μεξικάνικο δε δοκίμασα.
Το επόμενο βήμα ήταν η εργασία-χοχο-εδώ γελάμε. Όχι. Το επόμενο βήμα ήταν να κάνω αυτό που κάνω πάντα- να σκεφτώ τι μου έχουν προκαλέσει τα άτομα του περίγυρού μου για να ξέρω τι να αποφύγω.
Σχεδόν πάντα όταν υποτιμάς τον εαυτό σου, μπροστά στους άλλους, οι άλλοι βρίσκουν το πάτημα να σε... πατήσουν. Η λύση είναι απλή. Κανένας και καμία σοφή φίλη δεν υπάρχουν. Καμία φίλη σου δε πρόκειται να αφήσει την μεγαλοϊδέα που έχει για τον εαυτό της και να θαυμάσει κάτι που εκείνη δεν έχει. Το πιο πιθανό είναι να το ζηλέψει και να το υποβαθμίσει για να νιώθει εκείνη καλύτερα. Επίσης, καμία φίλη σου δε θα χαλάσει τη ζαχαρένια της με το γκόμενό της για να κάνει κάτι μαζί σου αν δε της δείξεις με νύχια και με δόντια ότι το έχεις ανάγκη (εδώ, μιλάω με παραδείγματα από άτομα που δεν έχουν καν σχέση και το κάνουν με γκόμενους-ακόμα χειρότερο). Και το τελευταίο, ακόμα κι αν έχεις βοηθήσει σε πολλούς τομείς, μην περιμένεις ποτέ κανείς να παραδεχτεί ότι το έκανες. Πάντα οι άλλοι θα έχουν κάνει την ίδια προσπάθεια με σένα.

Αντιμετώπιση: Δεν επιτρέπεις σε κανένα να σχολιάσει για σένα κάτι που δεν ισχύει αν δε του έχεις δώσει το ελεύθερο να το κάνει. Αν το κάνει, απλά το καταπίνεις και υποβαθμίζεται στα μάτια σου εκείνος-η κι όχι εσύ. Οι άνθρωποι επίσης κρίνουν και κατηγορούν αυτό που στην ουσία είναι οι ίδιοι. Έτσι, όταν για παράδειγμα παρατηρήσουν μια κατάχρηση που παλιά ίσως έκαναν οι ίδιοι ενώ εσύ ήσουν τελείως αντίθετος-η ως προς αυτό, το επικρίνουν και το κάνουν να φαίνεται μεγάλο γεγονός - λες και βεβήλωσες το ιερό ένα πράγμα. Επόμενη διαπίστωση, όταν βρεις τον ένα και μοναδικό, μην τον αφήσεις γιατί τελικά ίσως είναι κι ο μόνος που θα σε καταλάβει στη ζωή σου. Η μοναδική λεπτομέρεια που δε μπορεί να ξεπεραστεί στο θέμα αυτό, είναι το θέμα της ζήλειας. Δε μπορείς να μοιράζεσαι τα ζητήματα που αφορούν σε ένα φλερτ με το γκόμενό σου όσο κι αν θα θελες. Και όχι φλερτ, να φλερτάρεις εσύ, να σε έχουν φλερτάρει άλλοι. Τέλος, κάνε ό,τι είναι να κάνεις για σένα. Α, στο θέμα αυτό κουβέντα. Άστους να νομίζουν ότι είστε το ίδιο. Η πορεία θα δείξει. It's a long way to the top για να αντέξουν όλες και όλοι.


Η επιστροφή στην παλιά μου ζωή αρχίζει να μ'αρέσει πολύ.
Τυχαία περιστατικά.
Επαφές με άτομα που νόμιζες ότι έχουν ουσία χωρίς ουσία αφού απ τα λεγόμενά τους καταλαβαίνεις ότι δε θα βρεις ποτέ την ουσία σ'αυτά.- fuck off!
Άκυρες βόλτες.
Περίεργο ντύσιμο σαν αυτό που μερικές φίλες-γνωστές σου κράζουν και μετά πάνε και παίρνουν τα ίδια.
Αληθινές σχέσεις χωρίς να μετράει ο χρόνος σα νικητής.
Αίσθημα ανάγκης για βελτίωση του εαυτού μου.
Διατροφή.
Υγεία, ανάγκη για υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: