Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ναι,ναι φιλοσοφίες!


 Αυτό ακριβώς θα έκανα κι εγώ αν μπορούσα. Θα έμενα σπίτι μου για να είμαι ασφαλής. Όμως δε φτιάχτηκε ο άνθρωπος γι'αυτό. Φτιάχτηκε για να είναι κοινωνικό ον. Για να μπορεί να εκτοξεύει κακίες άφοβα, να λυπάται με τη χαρά του άλλου αντί να χαίρεται και να ζηλεύει όταν ο άλλος έχει κάτι καλύτερο από αυτόν. Να νιώθει πολύ όμορφα με κάτι όμορφο πάνω του αλλά όταν ο άλλος πάει να χτίσει κάτι παρόμοιο να αγχώνεται ότι θα του κλέψει την αίγλη.
Πρέπει πλέον να φτιάξουμε κατηγορίες στους ανθρώπους. Βασικά, πρέπει να φτιάξουμε κατηγορίες για τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αν είμαστε αρκετά νέοι να βρούμε αυτούς που πραγματικά αξίζει να συναναστρεφόμαστε αλλιώς να βρούμε τι ταιριάζει να κάνουμε με τον καθένα. Ή εγώ είμαι πολύ cool γι'αυτόν τον πλανήτη ή οι άλλοι είναι πολύ αγχωμένοι με τη ζωή τους. 
 Ευτυχώς αυτές οι σκέψεις μου έφυγαν μακριά για ένα βράδυ τουλάχιστον, το χθεσινό. Νομίζω πως όταν είμαι σε έναν όμορφο χώρο με άτομα που είναι cool και όταν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου χωρίς οι άλλοι που είναι γύρω μου να σκέφτονται ένα σωρό μαλακίες, τότε στ' αλήθεια περνάω καλά. Είναι τόσο δύσκολο να είναι οι άνθρωποι χαλαροί όταν διασκεδάζουν; Και τι σημαίνει διασκέδαση; Διασκέδαση: Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντική διαδικασία στη ζωή του ανθρώπου. Όμοια με την εκτόνωση, τον βοηθά να δραπετεύει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και έτσι έχει ευεργετική επίδραση, καθώς η πραγματικότητα της ζωής κουράζει σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο που ανταποκρίνεται στις ευθύνες της. Διαφέρει σημαντικά από την ψυχαγωγία καθώς εκδηλώνεται όχι με τον στοχασμό και την σκέψη που απαντάται κατά την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης αλλά με θορυβώδη γέλια, χαμόγελα και εμφανή συμμετοχή του σώματος κατά τη διαδικασία αυτή.
  Τον τελευταίο μήνα ξυπνάω νωρίς κι όταν λέω νωρίς εννοώ στις 8, 8.30, κάνω τη γυμναστική μου μέχρι να πω δεν αντέχω άλλο, τρώω το αγαπημένο μου πρωινό και όταν μπορώ πραγματικά να διασκεδάσω, το κάνω και αυτό. Έμαθα πλέον τι σημαίνει ο άλλος να βολεύεται με την παρέα σου και τι σημαίνει να διασκεδάζει. Δεν είμαστε προφανώς όλοι οι άνθρωποι στην ίδια φάση. Η φάση είναι όμως ότι βρήκα τη φάση μου. Και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα :)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους βρηκες τη φραση σου? οι πιατσες σε περιμεναν καιρο..ηρεμα cool τυπακι..μην εισαι τοσο cool

Amelie είπε...

σε λατρεύω ανώνυμε εχθρέ! πραγματικά! Μακάρι να είχες the balls να γράψεις και όνομα!