Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Θεωρίες.


Ξεκινάμε απλά και απολαυστικά:

1. Μην εμπιστεύεσαι ποτέ τον γκόμενο σου. 
Υποκατηγορίες:
- όταν λέει ότι δεν έχει ξαναδεί ωραιότερη (κι η Μπελούτσι τι ρόλο βαρά;)
-όταν λέει ότι δεν έχει αγαπήσει άλλη γυναίκα έτσι
- όταν σου διαβάζει συνομιλίες με φίλες-γκόμενες (γιατί όλες οι φίλες μπορούν να γίνουν γκόμενες εκτός κι αν κάνουν εγχείριση αλλαγής φύλου μετά από τη φιλία τους μαζί σου). Στην πραγματικότητα κρύβει καίριες λέξεις και έτσι χαίρεται ότι σου έχει πει την αλήθεια.

2. Μην πέσεις ποτέ στην παγίδα του να σου βάλει ο άλλος τίτλους.
Προσωπικά, δεν έχω χειρότερο από το να με δείχνουν και να λένε α!η γκρινιάρα, α!η κομπλεξική, α! άστο diala θα τους πω εγώ, για να τελειώνουμε μια και καλή.

3. Μην δένεσαι με τον άλλο, θα φας τα μούτρα σου. 

4. Μην είσαι ειλικρινής, δεν πρόκειται να το εκτιμήσει ποτέ και κανένας. Θέλω να πω, εντάξει, δεν είπαμε να μη λες και καμία αλήθεια. Αλλά πραγματικά κάτι κοπέλες που καταφέρνουν με μισές αλήθειες να τους έχουν όλους στα πόδια τους (δεν τις ζηλεύω,ένας μου φτάνει) αλλά ένα καπέλο τους το βγάζω.

5. Παίξ ' το χαλαρή με τους διαδικτυακούς τόπους. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ο άλλος θα γκομενίσει. 

6. Θάνατος σε αυτούς που υποβαθμίζουν την αξία μας σε τρίτα άτομα τα οποία ως επί το πλείστον είναι άσχημες φίλες που προσπαθούν με ένα στυλάκι να κερδίσουν μπόνους και διαταραγμένες ψυχολογικά καθώς περιμένουν την επιβεβαίωση μέσω ενός λάικ. Get a life αγαπητή.

7. Μάθε κάτι παραπάνω: όταν υποβαθμίζεις εμένα αυτομάτως υποβαθμίζεσαι εσύ ως άτομο ή αλλιώς ατομάκι, καθώς Εσύ έχεις επιλέξει να είσαι μαζί μου. Bad for you boy !

8. Θα λέγαμε ναι σε έναν άντρα που τρελαίνεται για μας. Ναι, θα λέγαμε. Αλλά όταν θα έπαυε να τρελαίνεται, θα γινόταν ο χειρότερος άντρας του κόσμου.

9. Ένας άντρας λέγεται άντρας και για έναν ακόμη λόγο: επειδή ποτέ δε θα κρατήσει σα γυναικούλα αυτά που πιστεύει και θα στα πει μετά από ένα, δύο, τρεις μήνες. Εμείς αντιθέτως ίσως ξεκατινιαστούμε και ίσως σου κοπανάμε επί μήνες τα μπούτια της τάδε στα οποία έκανες LIKE. Εσύ, πάντως έχεις κάθε δικαίωμα και καλά θα κάνεις να μας ενημερώσεις άμεσα.

10. Τελευταία και καλύτερη: μην αποκαλύπτεις ποτέ τα προβλήματα που είχες στο σεξ αν δεν έκανες ποτέ κάτι για να τα διορθώσεις εσύ ο ίδιος. Δίνεις τροφή στην άλλη για να σε κράζει έτη πολλά.

Θα επιστρέψω!Καλό μας απόγευμα!

*photo by M.Clayton.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

like (4) much.

Amelie είπε...

Όνομα;( για τους καταλόγους μας)

χαμένη σε ένα ατέρμονο όνειρο είπε...

μμ να σου πω το 3 είναι αρκετά καλό,αλλά για μένα δύσκολο.
(Υ) για 6+7!

συμφωνώ με όλα,όπως και να 'χει.

νερίνα ღ είπε...

Μην είσαι ειλικρινής [θα το εφαρμόσω....]

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Σωστή!
3.. αληθινό μα δύσκολο..
4.. κι αυτό σωστό!
χαχα και το 9 ισχύει τόσο!

Απολαυστικό το ύφος σου ξανά! πολύ μου άρεσε!
Καλησπέρα :)

Amelie είπε...

χαμένη σε ένα ατέρμονο όνειρο, είναι δύσκολο άσε που αν καταπιέζεσαι δεν το ευχαριστιέσαι κιόλας αλλά μπορείς τουλάχιστον να κάνεις μια πρόχειρη εκτίμηση τι κουμάσι είναι ο άλλος πριν δεθείς :p Χαίρομαι που συμφωνείς γενικά :)

νερίνα, hello αρχικά και εφάρμοσέ το γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Εγώ αυτό κατάλαβα μετά τις τελευταίες διασυνδέσεις μου. Αφήνω την ειλικρίνεια για την οικογένειά μου, είναι η μοναδική που τη χρειάζεται!

ερωτευμένη σχιζοφρενή, ω! σ' ευχαριστώ πολύ :) :) φιλάκι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ Η ΘΕΑ ΜΟΥ !!!!!!!! respect! asteraki

!sweety! είπε...

Έχεις βραβειάκι στο bloggόσπιτό μου!!!
Πέρνα να το παραλάβεις!

Stefffanos είπε...

1)μην εμπιστευεσε κανεναν βασικα.Ολοι λενε ψεματα

2)Μπορει και να ισχυουν καποια απο αυτα.Δεν εβλαψε ποτε κανενα μια αυτοκριτικη.Ιδιως εμας.Συνηθως ο καθε ενας απο εμας δεν ειναι αυστηρος κριτης του εαυτου μας και οταν λεει καποιος κατι για εμας το φορτωνουμε σε ζηλια/φθονο/μαλακια.Μερικες φορες ναι,υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που εχουν καποιο δικιο.

3)καλυτερα να εχω μια ζωη με χαρες,συγκινησεις,πονο και λυπη παρα μια ζωη ευθεια αποστασιοποιημενος απο καθε τι που ενδεχομενως να με πληγωσει.Δυστηχως η ευτυχως αν δεν δεθεις πολυ με τον αλλο μονο το ''δευτερο στυλ'' ζωης μπορεις να πετυχεις.

4)με αυτο το σκεπτικο μην περιμενεις και απο κανεναν γκομενο να σε εμπιστευτει εσενα ομως. (βλεπε 1). το ψεμα αυκολα η δυσκολα αποκαλυπτετε, εκτος και αν ο γκομενος ειναι ηλιθιος η αν τον θες και σε θελει μονο για σεξ. εκει αλλαζει το πραμα.πες οσα ψεματα θες.αν θες κατι πιο σοβαρο ομως..

5)ενω οι γυναικες ειναι φρονιμες στο internet :P

6)α,σ'αυτο συμφωνω!

7)μεγαλες αμυνες εχεις αναπτυξει ρε συ amelie.Οι αμυνες χρειαζοντε ως ενα σημειο. (βλεπε 3) Η ισοροπια στα πραγματα ειναι καλη.

8)no comment :)

9)με αυτα τα like μαλλον θα ειχες ασχημα ξεμπερδεματα. Δεν εξηγειται αλλιως :P

10)τα εν οικο μη εν δημω σε αυτο τον τομεα,οντως

Amelie είπε...

asteraki, ω! σ ευχαριστώ πολύ! Απ'ό,τι είδα δεν σε έχω στον "ρουφιάνο", διέγραψες το προφίλ σου αλλά το καλοκαίρι έχασα όλες μου τις επαφές. Ελπίζω να το δεις! Φιλάκια όμορφη!

Amelie είπε...

steffffffane
ε σε όλα συμφωνείς σα να λέμε. Όσο για το 7, έχω αναπτύξει τις άμυνές και είναι ανάλογες των εμπειριών μου. Καλώς πέρασες btw.!

Βρασίδας είπε...

Αυτός ο δεκάλογος θα έπρεπε να έχει έναν τίτλο. Αλλά αφού δεν του έβαλες εσύ, δεν τα τολμήσω ούτε εγώ να του δώσω...

δεν πιστεύω να σε πειράζει να τα πάρω με τυχαία σειρά....
(1) + (3) + (4) = μην αγαπήσεις ποτέ στη ζωή σου. Μην δοθείς ποτέ ολοκληρωτικά, μην αφήσεις ποτέ ένα "εμείς" να μπει πάνω από το "εγώ" σου. Προφανώς και δε συμφωνώ με αυτή την άποψη. Τι κι αν εμπιστευτείς και σε προδώσουν (1), τι κι αν δεθείς αλλά φας τα μούτρα σου (3), αυτό είναι το fun in the game of love!!! Δεν είναι κακό να πέφτεις.... κακό είναι να μην ξανασηκώνεσαι!
(4) Εγώ ακόμα πιστεύω (ή έχω ανάγκη να πιστεύω) ότι υπάρχει κάποιος/α που θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια μας!
Με τα (2),(6) και (7) συμφωνώ χωρίς να έχω να προσθέσω κάτι.
(5) εεεε και να γκομενίσει λίγο δε χάλασε ο κόσμος, όλοι το κάνουν. Είναι όπως όταν είστε έξω και το μάτι του πέσει στη μίνι φούστα της κοπέλας που έτυχε να περάσει μπροστά του. Δε σημαίνει ότι ξαφνικά έπαψε να έχει αισθήματα για σένα.
(8) Σε ένα βαθμό είναι στο χέρι σας να μην συμβεί αυτό... αααα και πως λέγεται όταν τον αφήνετε στα κρύα του λουτρού ενώ ακόμα τρελαίνεται για εσάς και το δείχνει;;;
(9) Σωστό, και καλό είναι το πράγμα να ξεκαθαρίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, αν η σιωπή μας δεν σας λέει κάτι, δε θα σας πουν ούτε τα λεγόμενα μας.
(10) τα εν οίκο μη εν δήμω


υ.γ. μου αρέσουν πολύ τα κείμενα σου και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να σχολιάσω...
keep up Amelie :-)

Amelie είπε...

Βρασίδα, σ' ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμάν, να σχολιάζεις γενικά. Θέλω να ακούσω τον υποψήφιο τίτλο ασυζητητί.
Για τα 1,3,4 είναι σωστά αυτά που λες απλά οι θεωρίες μου είναι για ώρες δύσκολες και για ένα ιδιαίτερο είδος άντρα που δεν σκέφτεται και δε λειτουργεί όπως όλοι, υπολειτουργεί νοηματικά. Για το 5, γκομένισμα, έπεσες σε κακούργα ζηλιάρα δολοφόνισσα που όλως περιέργως δε ζηλεύει ποτέ φίλο ή γνωστό σε αντίθεση με τις εμπειρίες που έχει (άκρα ζήλεια να μου βγάλουν το μάτι, να με ταϊσουν να παχύνω, κλπ) αλλά ζηλεύει το παραμικρό αρσενικό η θηλυκό κουνούπι (που) θα δεθεί περισσότερο από την ίδια με το αμόρε της.
8 λεγόμαστε κάτι ανάλογο με σας :)
9 Η σιωπή καμιά φορά λέει πιο πολλά. Αν έχεις βρει τον άνθρωπο που καταφέρνει να διαβάζει τη σιωπή σου, ευχή και κατάρα μην τον χωρίσεις. Όταν η σιωπή δε λέει όμως, πρέπει να τα πεις εσύ.
10 εδώ δεν το εξήγησα καλά γιατί είδα ένα ίδιο σχόλιο. Εννοώ τα προβλήματα στο σεξ, αυτά είναι που πρέπει να λύνονται με τρόπο ή με τη σιωπή γιατί αν τα πεις δημιουργείς στον-στην σύντροφό σου ανασφάλειες. Αυτά, ναι, δε λέγονται. Απλά διορθώνονται.

Βρασίδας είπε...

πιθανός τίτλος: 9+1 θεωρίες για να χειριστείτε συναισθηματικά ανώριμους άντρες. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην χρησιμοποιηθούν if you find the perfect one!

θα πιαστώ από τη φράση σου: "οι θεωρίες μου είναι για ώρες δύσκολες" και θα αναρωτηθώ αν είναι καλύτερα να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ ή αφού έχουμε αφήσει τη σκόνη να καταλαγιάσει. Διαπιστώνω ότι δε μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα.
- Στην πρώτη περίπτωση κινδυνεύουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, επηρεασμένοι από την έντονη συναισθηματική φόρτιση που βιώνουμε και χωρίς να τις έχουμε καλοσκεφτεί.
- Όμως, αν αφήσουμε το χρόνο να περάσει, κινδυνεύουμε να αφήσουμε την "οργή" μας να ξεθυμάνει, τα συναισθήματα μας να γίνουν νερόβραστα και η απόφαση ή η άποψη στην οποία θα καταλήξουμε θα είναι χειραγωγημένη από υπερβολική λογική, καθωσπρεπισμό και κοινωνικά αποδεκτές νόρμες.
Χρυσή τομή υπάρχει, όμως δεν υπάρχει κάποια συνταγή για να τη βρούμε, την πετυχαίνουμε κατά τύχη...
Που και που καλό είναι να αφήνουμε λίγο χρόνο να περάσει κοιτώντας το ταβάνι και προσπαθώντας να το τρυπήσουμε (αυτό κι αν έχω κάνει αρκετά τελευταία....). Άλλες φορές πάλι, ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός. Δίνω τροφή για σκέψη (ή για το επόμενο κείμενο σου) καθώς περισσότερο δε μπορώ να βοηθήσω γιατί ούτε εγώ έχω καταλήξει (και φαντάζομαι ότι ούτε πρόκειται)!

Σχετικά με το (5) είναι άλλο πράγμα να κοιτάξει λιγάκι δεξιά ή αριστερά και άλλο να βρεθεί κάποια που θα δεθεί περισσότερο από εσένα με το αμόρε σου. Στην περίπτωση αυτή είναι δικαιολογημένο να της βγάλεις τα μάτια, να τα κάψεις και μετά να τα κάνεις χάντρες για το μπεγλέρι σου!! (τιμωρία για άντρα δε μπορώ να προτείνω λόγο αλληλεγγύης!)

Σε κάθε περίπτωση πάντως (και επιμένω πολύ σε αυτό) δεν πρέπει ο επόμενος να πληρώσει τα σπασμένα του προηγούμενου (το έχω πάθει και ξέρω...). Και βέβαια αυτό ισχύει για αμφότερα τα δύο φύλλα (αντί να βγάζουμε οι άντρες την ουρά μας απέξω, να σταματήσουμε να κουβαλάμε απωθημένα από προηγούμενες σχέσεις).
Όπως έχω ξαναγράψει σε κάποια άλλη περίσταση, αλλά πιστεύω ότι κολλάει και εδώ: περίμενε τα δώρα που θα σου φέρει το επόμενο κύμα...

καλό φθινόπωρο από το Ζάντε

Amelie είπε...

Καλό φθινόπωρο στην όμορφη Ζάκυνθο:)