Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Το άδειασμα μιας σακούλας lacta κια.

Καλησπέρα.
Καλησπέρα και καλή βραδιά.
Σήμερα το ποστ μου θα είναι κάτι σα συζήτηση σε πάνελ- νοτ.
Σήμερα θα απαντήσω σε ερωτήματα που δεν έχω θέσει ποτέ, γιατί πόσες φορές άλλωστε έχω γράψει εδώ για τον έρωτα- λες κι είμαι γκουρού- και πόσοι θα μου πετούσαν ντομάτες που τα έγραφα τόσο ιδανικά.
Τα πράγματα όσο μεγαλώνεις δεν είναι τόσο ιδανικά.


  • Ο άνθρωπός σου.
Πολλές φορές δε συμφωνούσα με την ξαδέρφη μου. Ωστόσο, όταν τις προάλλες μου είπε για τον άνθρωπό μας, έδειχνα να συμφωνώ, να την καταλαβαίνω. Ο άνθρωπος μας είναι ένας μεγάλος μύθος. Ο άνθρωπος μας δεν είναι αυτός που μας παιδεύει ούτε αυτός για τον οποίο κλαίμε και βρισκόμαστε σε μια διαρκή σύγχυση νομίζοντας ότι για χάρη του δίνουμε τα πάντα. Ο άνθρωπός μας είναι αυτός που θα γυρνάμε κουρασμένες από μια δύσκολη μέρα και θα μας παίρνει αγκαλιά. Είναι αυτός που θα ξυπνάμε και θα κοιμόμαστε μαζί, θα μαγειρεύουμε μαζί, θα νυστάζουμε μαζί - μη ροχαλίζει όμως γιατί ροχαλίζω κι εγώ θα χουμε θέμα - και θα έχουμε κοινά "θέλω". Τίποτα δε δένει δυο ανθρώπους περισσότερο από τις κοινές τους επιθυμίες.

  •  Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα.
Είναι αυτός που θα σε βάζει πάνω από καθετί, αρκεί αυτό να μην καταστρέφει τον ίδιο.

  • Ο άνθρωπος που μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.
είναι αυτός που θα ακούσει τα πάντα για σένα. Είναι αυτός ο οποίος θα είναι τόσο εκεί για σένα που οι ανόητες βραδιές σας και οι τσακωμοί, οι παρεξηγήσεις θα γίνονται αφορμές για να γίνεσαι καλύτερη. Αυτός που δε θα σε κάνει να αισθανθείς ντροπή για το παρελθόν σου, που θα κλάψεις πάνω του, ακόμα και που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις κάποια πρώην σου κατάσταση. Ναι, πρώην σου κατάσταση. Είναι ο άνθρωπος που δεν είναι εγωιστής γιατί δεν κοιτάει πως δε θα ξενερώσει με αυτά που θα ακούσει αντιθέτως κοιτάει πως θα χτίσει κάτι το οποίο αν το καταφέρει δε θα ξενερώσει ποτέ στη ζωή του, θα είναι δικό του επίτευγμα. Με αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να γελάσεις, μπορείς να γίνεις η χειρότερη και να βγάλεις όλες σου τις ανασφάλειες, να αδειάσεις και μετά να σε περιμένει μια αγκαλιά που θα σε κάνει καλύτερη. Το μόνο που δε πρέπει να κάνεις είναι να τον προδώσεις.

  • Ο άνθρωπος που δε πρέπει να φοβάσαι.
Αυτός που σε ακούει. Δε σε ακούει για να μάθει από περιέργεια ποια είσαι και τι κάνεις. Σημασία έχει ποια είσαι μαζί του. Ο άνθρωπος που ξέρει να ακούει δε θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Έχει μάθει να ακούει και δε θα νιώσει ποτέ την προδοσία. Ποτέ δε θα φοβηθείς να του πεις όποια μαλακία έχεις κάνει.

  • Ο άνθρωπος που έχει checklist.
Εδώ βρίσκεσαι πάντα σε ένα δίλημμα. Μιλάμε για την κατηγορία ανδρών πληγωμένων ή συνειδητοποιημένων που έχουν θέσει κάποια standards. Αυτό δεν είναι κακό αντιθέτως δείχνει συνείδηση και λογική. Ο έρωτας όμως δε θέλει λογική. Ο έρωτας δεν έχει πρέπει. Δεν έχει πρέπει να μου απαντάς όταν είσαι έξω γιατί ΕΤΣΙ είναι. Πρέπει να το κάνεις γιατί θες, πρέπει να με παίρνεις να με ακούς όταν το νιώθεις γιατί αλλιώς θα σε πιέσω και θα μου πεις πράγματα που δε θες να μου πεις γιατί δε θα τα εννοείς. Η κατηγορία αυτή ανήκει τελικά σε γυναίκες όπως τις αποκαλούμε "καπάτσες". Είναι μια ειδική κατηγορία γυναικών που μπράβο τους, αλήθεια μπράβο τους. Είναι η " είμαι τέλεια και παρθένα", μόνο όμως για τα μάτια του άλλου. Κι από πίσω μπαίνουν τρένα που λέμε. Αυτή την κατηγορία δεν πρέπει να την ερωτευτείς γιατί δυστυχώς θα συνηδειτοποιήσεις πως ό,τι ωραίο είχες βιώσει είχε συμβεί λόγω του ότι είχαν τικαριστεί κάποια πράγματα, σα να χες διαβάσει καλά για το διαγώνισμα ένα πράγμα. Όταν ένα δυο πράγματα θα σου ξεφύγουν, εξώδικο. Α, και φάε μετά και την κοροιδία ότι χάρηκες που κάποιος θέλησε, υποτίθεται, να ασχοληθεί μαζί σου.

TIP! Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθήσεις με έναν άνθρωπο που έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη ξενέρωσα. Ξενέρωσα που δεν έφαγα αυτό που ήθελα, ξενέρωσα που δε πέρασα το μάθημα, ξενέρωσα που τσακώθηκα, ξενέρωσα που με τράκαραν. ΌΧΙ δε ξενέρωσα που μου μίλησες και μου έβγαλες τα εσώψυχα σου, είμαι αρκετά ώριμος για να δώσω χρόνο αν πιστεύω ότι τον αξίζεις και να δω ποια πραγματικά είσαι. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Αυτή η λέξη είναι για περιστασιακές καταστάσεις κι όχι για καταστάσεις που η καρδιά μιλάει.

  • Ο άνθρωπος που φοβάται.
Αυτός που παίρνει τα λόγια σου, ούσα εσύ σε οποιαδήποτε ανώμαλη κατάσταση ζωής, τα αναλύει και στρέφει τα πάντα εναντίον αυτής της σχέσης. Αν τον θες πολύ, μη μιλάς πολύ τουλάχιστον στην αρχή.

  •  Ο τέλειος άνθρωπος.
προσωπική άποψη, καθαρά και μόνο. Ο άνθρωπος που δε θα με πιέσει ποτέ και θα βγάλει τις πιο όμορφες πτυχές μου. Ο άνθρωπος που θα του είμαι πιστή τόσο πιστή που μπροστά του θα μιλάω με άλλον και τα μάτια μου θα είναι πάντα στα δικά του. Στο κάτω κάτω αν δε τιμήσεις αυτόν που έχεις επιλέξει, τον εαυτό σου τον ίδιο πως να τον τιμήσεις;Δεν υπάρχουν σχόλια: