Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

σε 3 πίνακες

της ζωής

του χορού

και του έρωτα

- αυτά είναι οι τρεις πίνακες που πρέπει να σκεπάσεις καλά για να μην πάει σκόνη. Φαντάσου τον εαυτό σου να περιηγείται σε ένα μουσείο, σα να βρίσκεται στην αίθουσα της Capella Sistina όπου απαγορεύεται να φωτογραφίζεις, να ακουμπάς, να δημιουργείς θορύβους τόσο όσο σε καμία άλλη αίθουσα του ίδιου μουσείου. 
  Τη ζωή σου μην τη σπαταλάς. Μην αφήνεις ανθρώπους να τη διαβρώνουν και μην αφήνεις ούτε στιγμή να περνά χωρίς να κάνεις αυτό που θες. Κάθε ένας, κάθε κουβέντα του ενός ενδέχεται στη ζωή σου να παίξει καθοριστικό ρόλο. Μην υποτιμάς ανθρώπους και καταστάσεις, στο έχω ξαναπεί, διαμορφώνουν αυτό που τελικά είσαι. Προσπάθησε όμως να τη ρουφάς, να γεύεσαι κάθε δευτερόλεπτο.
  Θα πρέπει να θεωρούμε χαμένη τη μέρα που πέρασε και δε χορέψαμε ούτε μία φορά έλεγε ο Νίτσε. Αυτό ακριβώς. Η πιο υψηλή αίσθηση ελευθερίας - ο χορός.
  Ο έρωτας. Μη ξεγελιέσαι από την εποχή ή τα άτομα. Μη ξεγελιέσαι και δε πιστεύεις σ' αυτόν. Πίστευε και ζήσε μ' αυτό. Να ερωτεύεσαι μέχρι να πεθάνεις. Να είσαι μόνο από έρωτα με κάποιον, είναι το μόνο που αν το χάσεις μπορείς να το ξαναβρείς.