Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

It's Christmas time, am I right?


Μάλλον έχω δίκιο. Τα Χριστούγεννα είναι γεγονός. Τα κιλά που αναμένεται να πάρω εντός ολίγων ημερών είναι επίσης μια αλήθεια καθ'οδόν που ωστόσο δεν κάνει στάση (γιατί; -φακ!) και πως να κάνει άλλωστε από την στιγμή που η κοιλιά μου δεν έχει ξεφουσκώσει καθόλου αυτές τις μέρες. Το ζήτημα δεν είναι η κοιλιά μου όπως φαίνεται. Το ζήτημα είναι το τοπίο. Ναι, είναι αληθινό. Μου θυμίζει χιονισμένο polly pocket της εποχής μου κι εγώ το μικροσκοπικό ανθρωπάκι που κινείται μέσα σ'αυτό. 
Εάν διάβαζα παραμύθι θα είχα φανταστεί το εξής: ένα ξύλινο σπίτι με ζεστά χαλιά και κουρελούδες, τζάκι για να ζεσταίνομαι και να τρώω ψητά και ζεστά κάστανα (δικαιολογήστε την λιχούδο), ένα ωραίο κρεβάτι για να βυθίζομαι και ένα σωρό από ταινίες που δεν έχω ξαναδεί. Καθαρή ατμόσφαιρα και πλούσια βλάστηση γιατί βαρέθηκα να αναπνέω Αθήνα τόσο καιρό. Αν ζούσα το παραμύθι θα ήμουν τυχερή για ακόμα μια φορά. Και μη με βρίσετε...ήμουν και πάλι. Κάτι γίνεται με το σύμπαν τελευταία. Δεν είναι να σκεφτώ κάτι αμέσως γίνεται.
Όλα αυτά ξέρετε πως έχουν αξία; 
Όταν περιβάλλονται από αγάπη και ζεστασιά, από ενδιαφέρον και αίσθηση της μοναδικότητας. Τότε όλα τα τοπία γίνονται τόσο όμορφα. Το ξέρω πως αυτό το τοπίο είναι από μόνο του τόσο όμορφα χριστουγεννιάτικο, όμως η ομορφιά του είναι ασυναγώνιστη όταν μοιράζεσαι την όψη του με έναν εξίσου όμορφο άνθρωπο. Η ομορφιά είναι γύρω μας, είναι παντού, φτάνει μόνο να την ανακαλύψουμε. 

5 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Ομοφιά και αγάπη μέσα σε ζεστή καρδιά σου εύχομαι μικρή. Καλές γιορτές....

ρομπερτ είπε...

Only the very best for you !

Amelie είπε...

kovo voltes, καλές γιορτές και σε σένα και οι μέρες που έρχονται ας είναι πάντα σα να έχουμε γιορτή.

ρομπερτ, for you,too. With love

A Girl Called Clementine είπε...

Well I'm not much of a commenter, that's a fact. Be sure though, that I take the time to visit you every time you upload a new post :)
My darling girl your words were the best words I heard this year so far :)
Happy new year full of ppl you love and love you. That's all. It's hard enough to find them but when you do don't let them go!

I'll be seeing you around :)

ps Excuse my English, today I keep thinking in English, don't know y. :P

Amelie είπε...

A Girl Called Clementine, θα σου απαντήσω στα ελληνικά γιατί αυτή τη στιγμή είμαι τόσο σκεπτική που δε μπορώ να σκεφτώ και αγγλικές λέξεις. Ευτυχισμένο το νέο έτος. Και ναι, δεν πρέπει να τους αφήνουμε. Πρέπει μάλλον να το παλεύουμε. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι τους βρήκαμε; Φιλιά :) p.s : I am around.