Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

black n' white


Πως είναι η κόλαση με χιόνι;

Η κόλαση με χιόνι και φωτιά...

Πάρε τα ηρεμιστικά σου να λες πως όλα είναι δικά σου κι η ευτυχία σου
κι η ευτυχία σου κλεισμένη σε κουτιά...



Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Αργά τα πλάνα...


η "σκόνη του χρόνου"

...γρήγορος ο θάνατος.

Μερικές φορές πρέπει να προλάβεις, είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνεις γιατί από μέρα σε μέρα χάνονται τόσο σπουδαίοι άνθρωποι. Μην αναβάλλεις.


Παραδόθηκα



  σε μια αδράνεια που μέρα με τη μέρα γίνεται χειρότερη.
Αρνήθηκα να δω την αλήθεια και άφησα πίσω μου κομμάτια που είχαν συνθέσει την προσωπικότητα που λάτρεψα πάνω μου μετά από πολλά χρόνια. Έζησα για λίγους μήνες αυτό που δέχεται τον χαρακτηρισμό του φοιτητή και κατάφερα να κερδίσω τις γνώσεις που με γέμιζαν και με έκαναν να πιστεύω ότι δε θα μείνω στα στενά όρια μερικών ιδιαίτερων μαθημάτων. Μοιράστηκα βόλτες με αργά πλάνα, φωτογράφισα τοπία στο μυαλό μου και μια μέρα...ξύπνησα. Βρισκόμουν κάπου ανάμεσα σε μια μίζερη πραγματικότητα και σε μια αγωνία για το μέλλον. Πώς γίνεται όλα να αλλάζουν μέσα σε λίγους μήνες; Δεν άλλαξαν μόνο τα δικά μου όλα. Προβλήματα υγείας σε γονείς κοντινών μου προσώπων, απομάκρυνση ατόμων που έπρεπε αναγκαστικά να γίνει και μια αποφοίτηση που δεν ήθελα ίσως να γίνει έφτιαξαν το πιο μελαγχολικό τοπίο που θα μπορούσε να συνθέσει ακόμη κι ο πιο μελαγχολικός ζωγράφος τοπίων.
  Παράλληλα, ο χρόνος δε σταμάτησε να κυλά. Αμείλικτος καθώς είναι, αφήνει τα σημάδια του σε κάθε μικρό κομμάτι του εαυτού μου. Νόμιζα πως όλοι οι άλλοι μεγάλωναν την στιγμή που εγώ έμενα μικρή. Όμως συνειδητοποίησα πως μόνο το μυαλό του ανθρώπου μένει "μικρό", κι αυτό επειδή εγκλωβίζεται στα στενά όρια κάποιας μικροαστικής οικογένειας. Το σώμα αναπτύσσεται και μεγαλώνει όπως το μάθεις. Αν δεν το προσέξεις κι αυτό τότε θα υστερεί έναντι του παλιού σε πολλά σημεία. Το ευμετάβλητο της τύχης; Το άφησα τελευταίο. Δεν έχω ρίξει ακόμη την τελευταία μου ζαριά. Αυτή περιμένω να μου βγει καλή για να πάρω λίγο τα πάνω μου. Τότε θα γεμίσω τη σελίδα μου αυτή με όμορφες εικόνες όπως γέμιζα το καλοκαίρι και έφτιαχνα κάδρα στο μυαλό μου. Δεν έχουμε πει τις όμορφες στιγμές να τις σφραγίζουμε σε ένα μπουκαλάκι και να το ανοίγουμε όποτε τις έχουμε ανάγκη;

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σούπερ Κατερίνα λέμε

Κυκλοφορεί στα περίπτερα από την deagostini.
HOT!!! Η φίλη σου αλλάζει κάθε που βραδιάζει; (ένθετο)
  

Εκεί που είσαι χαρούμενος και όλη η μέρα έχει κυλήσει με γιορτή και χαρά και καφέ με τον αγαπημένο Φ. στα starbucks και με μια βροχερή μέρα που έχει δώσει στα πεζοδρόμια το χρώμα της, εκεί που δε σταματάς να γελάς που η μπροστινή σου περιγράφει τις προσφορές του καρφούρ και σου ξεσηκώνει τα αυτιά, γίνεται πάντα κάτι για να χαλάσει την ηρεμία σου.
Μεταξύ μας, αυτές τις μέρες έχω χάσει την ηρεμία μου και ακόμη πιο μεταξύ μας θα ξεσπάσω. Το πράγμα έχει ως εξής: το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε γιατί δεν ήξερα τι μου γινόταν, γιατί πίστευα ότι είχα ωραίες εικόνες να μοιραστώ άλλο αν μετά κατέληξα σε ψυχανάλυση με αυτούς που το διαβάζουν. Γλίτωσα λοιπόν μια δεύτερη κατάθλιψη και όσα δε μπορούσα να μοιραστώ με τις φίλες μου τα μοιράστηκα εδώ ένα ένα. Αρχικά δεν το ήξερε κανένας γκόμενος, φίλος, φίλη. Μετά είπα να γίνω πιο in κι έφαγα τα μούτρα μου.
Εδώ, λοιπόν μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Όσοι με διαβάζετε ή περνάτε τυχαία είστε ό, τι πιο χαρούμενο έχω. Εδώ, μπορώ να τα χώσω σε όποιον θέλω και όπως θέλω. Και σήμερα νιώθω ότι θέλω να το κάνω. Μπορώ λοιπόν ωραία ωραία να παραθέσω το περιστατικό και να μου πείτε την γνώμη σας, κάτι σαν τη σούπερ κατερίνα ρε παιδί μου. Αυτό είμαι κι εγώ αυτή τη στιγμή, μία σούπερ κατερίνα. Άμα δε βαριέσαι διάβασε και πες μου (αλλά μην τολμήσεις να διαβάσεις και να μη μου πεις)
- Γνωρίζουμε φίλο του γκόμενού μας σε φίλη μας (καλή) που της αρέσει και του αρέσει. Ο δικός μας τώρα, προτρέπει τον φίλο του να κάνει κίνηση χρησιμοποιώντας αντρική αργκό. Εκείνη μπαίνει στο  facebook του κρυφά και διαβάζει συνομιλία τους (με την αντρική αργκό) και θίγεται. Μετά θίγεται κι εκείνος για την αργκό του φίλου του, μετά ωστόσο από 2-3 μήνες καθώς την ερωτεύεται. Σε μας ωστόσο δε λέει τίποτα. Το μαθαίνουμε τελευταίοι. Διαμαρτύρεται και μας αμφισβητεί λέγοντας ότι εμείς τα μεταφέραμε όπως θέλαμε στον γκόμενό μας βγάζοντάς της κακό όνομα συν άλλα τόσα που έχει μάθει (από που;) Εμείς τόσο καιρό νομίζουμε ότι όλα είναι ωραία και καλά, βγαίνουμε μαζί της, της λέμε τα γκομενικά μας αλλά αυτή έχει πρόβλημα μαζί μας. 
Υπάρχει φιλία εδώ ή έλλειψη εμπιστοσύνης αγαπητοί (αναγνώστες); Έπειτα ανακαλύπτουμε ότι αυτός ο άνθρωπος που προξενέψαμε στη φίλη μας την παροτρύνει να μη μας λέει άλλα γιατί έχει αντιληφθεί ότι εμείς τα λέμε από δω κι από κει. Αυτόν τον άνθρωπο τον αποκάλεσα "μαλάκα" γιατί προσπάθησε να πείσει τη φίλη μου να σταματήσει να μου λέει πράγματα. Δυστυχώς χαμένος δε ξέρω ποιος βγήκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φιλία τελικά κάποιους τους ενδιαφέρει λιγότερο κι άλλους περισσότερο. Καμιά φορά είναι καλύτερο να συμβαίνουν και κάτι τέτοια για να δούμε αν οι φίλοι που είχαμε δίπλα μας άξιζαν όντως να στέκονται δίπλα μας. Οι σχέσεις όλων δε θα ξαναγίνουν ποτέ όπως ήταν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κι εγώ θα είμαι η ανώριμη και απότομη, no worries. Α! επίσης θα τον κράξω και σε άλλο ποστ γιατί ο nnie στενοχωρήθηκε και δεν ήταν κάτι που αυτό είχα προβλέψει.

 Συμπέρασμα: μην κάνεις κονέ πουθενά. Δεν είσαι ούτε το χρυσό κουφέτο ούτε η βιομηχανία της durex θα πέσει έξω αν εσύ δε βάλεις το χέρι σου. Επίσης αν έχεις ένστικτο και νομίζεις ότι είσαι η Ανίτα junior, στείλε βιογραφικό στο alter, μπορεί αν ξανανοίξει να σε προσλάβουν.

Η ταινία Sherlock Holmes ήταν από τις καλύτερες που έχω δει αλλά επί δύο ώρες ήθελα να κάνω εμετό και αναρωτιόμουν... τι τις θέλω τις φίλες εφόσον αυτές δε με θέλουν; 

Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι άντρες. Κι ας μην πιστεύω στην φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών, αν θελήσω μια φορά να πω κάπου τον πόνο μου θα τον πω στον rory ή στον Κ. ή στον Β. Οι άντρες έχουν την ιδανική μνήμη. Θυμούνται όσα χρειάζεται έτσι ώστε να σε προστατέψουν και να σε συμβουλέψουν. Ξεχνούν τις κατινιές που έχεις κάνει και όταν μαθαίνουν κάτι στο λένε χύμα. Αυτούς τους άντρες έχω γνωρίσει. Δε θέλω να γνωρίσω άλλους.

Τεύχος πρώτο, Ιανουάριος 2012

 Τιμή : 3 δραχμές

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συμπεράσματα για τους ανθρώπους



1. Η αγάπη και η συμπάθεια περνούν απ΄το στομάχι. Όταν κάτι δεν σου κάθεται καλά δεν πρόκειται να το χωνέψεις με τίποτα ακόμα κι αν έχει όλα τα καλά του κόσμου.


2. Η φιλία δημιουργήθηκε ως λέξη για να εκφράσει τον δεσμό που αναπτύσσουν δύο άνθρωποι μεταξύ τους σε έναν ορισμένο χρόνο, ποιος είπε ότι ο δεσμός αυτός δεν εμπεριέχει ερωτισμό; Όποιος το είπε, δε ξέρει τι λέει.


3. Όσο κάποιος είναι το αγόρι σου, είναι ο καλύτερος σου φίλος. Ο άνθρωπος σου. Αν δε σε καταλάβει αυτός δε θα σε καταλάβει κανείς άλλος.


4. Πολλές φορές κατασκευάζουμε βιτρίνες, στηνόμαστε, φοράμε τα καλά μας. Όταν το μαγαζί ξεστολίζει, η ψυχή μας είναι σαν δέντρο το φθινόπωρο.


5. Πάντα θα υπάρχουν άτομα στη ζωή μας που θα στιγματίζουν χρόνια ή στιγμές μοναδικές. Το ζήτημα είναι τα νέα άτομα που θα μπουν στη ζωή μας να δημιουργήσουν ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις.


6. Η εμφάνιση παίζει ρόλο. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο απλά δεν έχουν ιδέα ή μάλλον έχουν- μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.


7. Αυτά που νιώθεις να σε ελκύουν στον άλλο είναι το άρωμα και η υφή του. Κάτι ήξερε ο Πάτρικ Ζίσκιντ όταν έφτιαξε ολόκληρο μυθιστόρημα.


8. Το να κάνεις έρωτα είναι τύχη, το να κάνεις σεξ είναι φυσιολογικό. Όταν κάνεις και τα δύο πρέπει να πεις στον άλλο ή "hey you, lucky man" ή "you are my man".

9. Δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι ερωτευμένοι που να μην έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες. Ο έρωτας δεν είναι μόνο ροζ συννεφάκια.


10. Η μοναξιά προκαλεί κατάθλιψη. Και η μοναξιά δεν προκαλείται μόνο από την απουσία ενός ατόμου. Το άτομο μπορεί να είναι παρών και παρ'όλα αυτά να απουσιάζει γιατί τη θέση του έχει πάρει ένα άλλο είδος ανθρώπου, αυτό που βλέπει μόνο τα αρνητικά σου.


11. Αν θαυμάζεις ή αγαπάς ένα άτομο πολύ μείνε φίλος μαζί του παρά εραστής. Έτσι, δεν πρόκειται να το χάσεις ποτέ από δίπλα σου χώρια του ότι θα συνεχίσει να τρέφει την ίδια εκτίμηση ό ,τι κι αν κάνεις εφόσον εκείνου δε θα του κάνεις κακό.


12. Σκύλες είναι μόνο οι γκόμενες (τους). Οι φίλες έχουν πάντα δίκιο. Και είναι πάντα ξεχωριστές.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

In every hope there is a tear drop


Οι μουσικές ήταν πάντα δυνατές.
Μήπως κι αυτή η μουσική δεν είναι πάντα δυνατή;
Ξέρω. Κι ας νομίζεις πως καιρό τώρα δε ξέρω.
Κάτι με κράτησε κι αν αυτό το κάτι δεν με είχε κρατήσει τι θα είχε γίνει;
Η αλλαγή του χρόνου είναι αυτή που με ταρακούνησε πιο πολύ από καθετί. Δεν είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω άλλες αλλαγές. Πιστεύω ότι το όριο των εμπειριών κάθε ανθρώπου είναι συγκεκριμένο και πως όταν κάποιος το ξεπερνά, τότε οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που έχει είναι πολλές. Κάποιοι λένε πως οι αλλαγές είναι για καλό. Εξαρτάται, λέω εγώ, από το πόσο θα ξεφύγουν. Νιώθω τόσο απότομα εγκλωβισμένη σε τύψεις και εικόνες που πίστεψέ με δε μπορώ να το ελέγξω. Πίστεψέ με, έχω ανάγκη να έχω ένα δεύτερο πρόσωπο απέναντί μου αυτή τη στιγμή. Να του πετάξω αντικείμενα, να το βρίσω, να του φωνάξω, να ξεσπάσω. Νιώθω ακόμα τόσο μικρή για να τα βγάζω πέρα με τέτοιες μεταπτώσεις. Νιώθω τόσο αδύναμη μπροστά σε αυτά τα συναισθήματα. 

Το παγκάκι ήταν πάντα άδειο.

Στο σινεμά επικρατούσε αμήχανη ατμόσφαιρα.

Είχαν κανονίσει μετά βραδιά σπίτι της.

Εκείνος όμως δε δέχτηκε να την ακολουθήσει. 

Είναι ορισμένες φορές που οι τύψεις γεμίζουν το μυαλό του ανθρώπου, λες να ήταν αυτό;

Ποτέ μη μ'αφήσεις να φύγω...

Με άφησες;