Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ναι,ναι φιλοσοφίες!


 Αυτό ακριβώς θα έκανα κι εγώ αν μπορούσα. Θα έμενα σπίτι μου για να είμαι ασφαλής. Όμως δε φτιάχτηκε ο άνθρωπος γι'αυτό. Φτιάχτηκε για να είναι κοινωνικό ον. Για να μπορεί να εκτοξεύει κακίες άφοβα, να λυπάται με τη χαρά του άλλου αντί να χαίρεται και να ζηλεύει όταν ο άλλος έχει κάτι καλύτερο από αυτόν. Να νιώθει πολύ όμορφα με κάτι όμορφο πάνω του αλλά όταν ο άλλος πάει να χτίσει κάτι παρόμοιο να αγχώνεται ότι θα του κλέψει την αίγλη.
Πρέπει πλέον να φτιάξουμε κατηγορίες στους ανθρώπους. Βασικά, πρέπει να φτιάξουμε κατηγορίες για τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αν είμαστε αρκετά νέοι να βρούμε αυτούς που πραγματικά αξίζει να συναναστρεφόμαστε αλλιώς να βρούμε τι ταιριάζει να κάνουμε με τον καθένα. Ή εγώ είμαι πολύ cool γι'αυτόν τον πλανήτη ή οι άλλοι είναι πολύ αγχωμένοι με τη ζωή τους. 
 Ευτυχώς αυτές οι σκέψεις μου έφυγαν μακριά για ένα βράδυ τουλάχιστον, το χθεσινό. Νομίζω πως όταν είμαι σε έναν όμορφο χώρο με άτομα που είναι cool και όταν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου χωρίς οι άλλοι που είναι γύρω μου να σκέφτονται ένα σωρό μαλακίες, τότε στ' αλήθεια περνάω καλά. Είναι τόσο δύσκολο να είναι οι άνθρωποι χαλαροί όταν διασκεδάζουν; Και τι σημαίνει διασκέδαση; Διασκέδαση: Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντική διαδικασία στη ζωή του ανθρώπου. Όμοια με την εκτόνωση, τον βοηθά να δραπετεύει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και έτσι έχει ευεργετική επίδραση, καθώς η πραγματικότητα της ζωής κουράζει σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο που ανταποκρίνεται στις ευθύνες της. Διαφέρει σημαντικά από την ψυχαγωγία καθώς εκδηλώνεται όχι με τον στοχασμό και την σκέψη που απαντάται κατά την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης αλλά με θορυβώδη γέλια, χαμόγελα και εμφανή συμμετοχή του σώματος κατά τη διαδικασία αυτή.
  Τον τελευταίο μήνα ξυπνάω νωρίς κι όταν λέω νωρίς εννοώ στις 8, 8.30, κάνω τη γυμναστική μου μέχρι να πω δεν αντέχω άλλο, τρώω το αγαπημένο μου πρωινό και όταν μπορώ πραγματικά να διασκεδάσω, το κάνω και αυτό. Έμαθα πλέον τι σημαίνει ο άλλος να βολεύεται με την παρέα σου και τι σημαίνει να διασκεδάζει. Δεν είμαστε προφανώς όλοι οι άνθρωποι στην ίδια φάση. Η φάση είναι όμως ότι βρήκα τη φάση μου. Και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα :)

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Tin can

Αν είχα πάλι ένα μουσικό κουτάκι

θα έφτιαχνα μέσα του αυτό το τραγουδάκι.ηρεμία
      κρουστά
χάδι απαλό
     μοναξιά
ηρεμία

Ηρεμία.

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Όταν ήμουν μικρή...


Είχα τις πιο τρελές ιδέες για διαφημίσεις

Έπαιζα τζόκερ κρυφά από τους γονείς μου με την ελπίδα ότι μια μέρα θα νικήσω και θα τους κάνω δώρο ένα όμορφο σπίτι (χωρίς τη γιαγιά μέσα)

Όταν έβγαινα με ένα αγόρι, μου έστελνε πάντα μετά μήνυμα "πέρασα πολύ ωραία" και από εκείνη τη στιγμή θεωρούσα ότι είμαι το κορίτσι του

Δεν ήξερα ότι βγαίνεις για ποτό στο Κολωνάκι

Έπινα καφέ και ήταν η πιο πρωτόγνωρη αίσθηση

Όταν αγόραζα ένα καινούργιο ρούχο ένιωθα "ουάου"

Μου άρεσαν τα φούτερ που φαινόμουν τοσοδούλα μέσα τους. Δεν ήξερα ποτέ ότι θα ψηλώσω τόσο πολύ. γαμώτη.

Όταν έβλεπα μια ταινία τη σκεφτόμουν 5-6 μέρες τουλάχιστον.

Έκανα φούσκες στο μπαλκόνι της γιαγιάς, πολύ μεγάλες.

Γιατροπόρευα τα σκυλιά του εξοχικού μου. Νόου αηδία για τσιμπούρια.

Τώρα που μεγάλωσα και δε κάνω τα ίδια, τι κατάλαβα;

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Η εικόνα της ημέρας


Match point

Here comes a moment in your life...
that you want to get rid of abnormal people.
Και έρχεται στ' αλήθεια μια στιγμή στη ζωή σου που τα ασήμαντα σου φαίνονται ενοχλητικά και τα σημαντικά δυσκολεύεσαι να τα βρεις περισσότερο καθώς περνούν τα χρόνια. Έρχεται η στιγμή που ξυπνάς και μεγαλώνεις γιατί οι εμπειρίες σου σε μεγάλωσαν και σε έκαναν να σκέφτεσαι περισσότερες φορές απ' ότι παλιά.
Θεωρείς αρχικά ότι φταις εσύ για οτιδήποτε γίνεται - λάθος.
Όπως λένε στα διαζύγια ότι δε φταίει ποτέ μόνο ο ένας, έτσι και στις γνωριμίες και στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων το φταίξιμο το έχουν και οι δύο. Αφού ξεπερνάς αυτό το στάδιο, αναρωτιέσαι μήπως δεν είσαι επαρκής. Άλλωστε τόσοι άνθρωποι δε σου φαίνονται καθημερινά ανεπαρκείς για να σταθούν δίπλα σου; 
Κι όμως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παραμένεις ο εαυτός σου, σαν την πριζούλα της εικόνας. Γύρω σου θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους που δε θα σου ταιριάζουν, είτε θα το καταλάβεις όταν κάψεις λίγο ηλεκτρικό ρεύμα είτε κάψεις ελάχιστη από την ενέργειά σου.
Όταν ταιριάξεις με τον άλλο, δεν υπάρχουν φάσεις. Δεν υπάρχουν επαγγελματικά, δεν υπάρχουν προσωπικά.
Υπάρχουν μόνο θέλω. Αν αυτά τα θέλω συνδυάζονται με τα μπορώ τότε έχουμε την τελευταία εικόνα.
Δεν υπάρχει η λέξη κάνω σχέση.
Υπάρχει η λέξη σχετίζομαι όμως.
Και από το σχετίζομαι μέχρι το να σε ερωτευτώ και να σε αγαπήσω και μετά να ζήσω μαζί σου, πίστεψέ με, εσύ και ο κάθε γόης εκεί έξω ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση να διανυθεί.
Υ.γ: οι γάτοι της γειτονιάς μου γαμούν ό,τι βρουν να τους αρέσει.
Εσύ γιατί γαμάς;